Влиза в сила забраната за влизане в центъра на София

...
Влиза в сила забраната за влизане в центъра на София
Коментари Харесай

От днес без стари коли в центъра на София! Да, бе, да: Това е измама! Един депутат е станал милионер от стикери…

Влиза в действие възбраната за влизане в центъра на София на бензинови коли, създадени преди 1996 година и на дизелови, произвеждане преди 2002 година За първо нарушаване в нискоемисионната зона няма да се постановат санкции. Това е една политическа и нормативна машинация, съобщи пред БНР общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера.
„ Ограничението „ нискоемисионна зона “ ще работи в обсег дребен кръг и в тази разлика от към 50 метра просто прехвърляме замърсяването от една улица в прилежаща “, сподели той.
„ Старият автомобил може да се движи напълно умерено в кварталите и нищо не вършиме. Усилията би трябвало да се насочат първо към стягане на контрола в техническите пунктове. “
„ Другият въпрос е за какво хората употребяват от ден на ден персоналните си коли. Огромна част от напъните би трябвало да бъдат съсредоточени в основаването на извънредно бърз и комфортен публичен превоз. Тролейбусите са на 100% усъвършенствани, усъвършенства се и автобусният “, означи общинският консултант.
Доклади демонстрират, че трафикът е към 30% от казуса. Огромният проблем е горенето на боклуци, колите са напълно дребна част от уравнението, разяснява Контрера в предаването „ Преди всички “.
По думите му отделянето на излъчвания от моторите с вътрешно горене е единствено част от казуса. Една от аргументите за по-високото равнище на прахово замърсяване е „ търкалянето на стотици хиляди гуми “ по улиците всеки ден. „ В момента огромните партии са като огромни айсберги, които се бутат вътре в морето и решение няма. Моята концепция е да бъде посочен претендент на някои от по-малките обединения и за избран период този общински консултант да бъде определен за ръководител, с цел да може да се отпуши работата, да проработи Общинският съвет и в идващ интервал да се отиде на политически избор на ръководител. В момента имаме блоково опълчване и не виждам друга опция да се излезе от тази безумна обстановка “, съобщи Карлос Контрера в предаването „ Преди всички “ във връзка блокажа в Столичния общински съвет, който не съумява да избере ръководител. Контрера назова „ чучело “ вероятността да се проведат повторни избори за общински съветници.
Да се направи разграничаване сред остарели и замърсяващи коли и такива с исторически статут, които вземат участие в паради на ретроавтомобилите, прикани в предаването „ Преди всички “ Искрен Миланов от Софийски ретро авто клуб.
Ретролюбителите не са против въвеждането на екологични зони, а против екологичните стикери, които работят към този момент две години и половина, разясни Миланов. По думите му, техническите прегледи за това се правят официално, а информацията за екологичните категории се дублира, защото в масивите на КАТ тя към този момент съществува.
„ Една печатница на един народен представител печати и печели на гърба на всички българи. Предлагаме да се прави натурален и действителен надзор на отработените газове в техническите пунктове. “ В Германия след 16 години в някои от градовете тази възбрана стартира да отпада. Там е била планувана държавна помощ при предаване на старите коли за скрап, уточни Искрен Миланов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР