Четвърти ден експерти от РЗИ-Сливен и Областната дирекция по безопасност

...
Четвърти ден експерти от РЗИ-Сливен и Областната дирекция по безопасност
Коментари Харесай

Мистерия с натровените 48 деца в Сливен! РЗИ: Такъв случай не сме имали

Четвърти ден специалисти от РЗИ-Сливен и Областната дирекция по сигурност на храните търсят повода за натравянето на близо 50 деца в Детска градина „ Елица “ в града на стоте войводи. Засега тя остава неразбираема.
Пред бТВ шефът на РЗИ-Сливен доктор Николина Иванова разясни, че сигналът е получен от родител сутринта на 10 май и незабавно е образуван медицински екип с включен микробиолог, епидемиолог и други специалисти от здравната ревизия и от Областната дирекция по сигурност на храните.
„ Направена е незабавно инспекция в детската градина, като са взети проби от храна, от повърхности, от работното облекло, от носния и от гърления секрет на личния състав “, добави тя.
„ Резултатите от носния и гърления секрет демонстрират естествена микобна флора за носа и устната празнина. Не е открит и патологичен извършител от хора от личния състав “, разкри доктор Иванова.
„ Има някои пропуски в дезинфекцията, само че това се дължи на друго замърсяване и не са изолирани болестотворни микроорганизми от никакви повърхности “, добави тя.
„ Не мога да кажа, че повода за инфекцията е сандвича с яйце и сирене, само че допускаме, че е хранително заболяване, защото са става въпрос за малчугани от една и съща детска градина, чиято храна се подготвя на място и има от всички групи “, съобщи шефката на здравната ревизия в Сливен.
Децата са в положително общо положение, а кухнята към момента е затворена, сподели пък директорката на ДГ „ Елица “ Надя Стоянова. „ Поддържаме непрекъсната връзка с родителите. Няма нови инфектирани “, добави тя.
Детската градина ще стартира да действа още веднъж, откакто организацията по храните разгласи какви са резултатите от взетите проби.
От РЗИ-Сливен разясниха, че подобен случай с толкоз доста натровени деца не са имали.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР