Властите във Франция са били наясно с рисковете от атаката

...
Властите във Франция са били наясно с рисковете от атаката
Коментари Харесай

Обвиняемият за атаките в Париж: Франция знаеше рисковете от атаките срещу ДАЕШ в Сирия

Властите във Франция са били наясно с рисковете от офанзивата на джихадистки цели в Сирия. Това съобщи пред съда Салах Абдеслам , представен от Агенция Франс Прес. Той е обвиненият от френско-марокански генезис, за който се счита, че е единственият оживял член на терористичната формация , умъртвила 130 души при година в Париж.

" Нападнахме Франция, като задачата ни беше нейното цивилно население, само че в дейностите ни нямаше нищо персонално ", сподели Абдеслам. Президентът Франсоа Оланд знаеше рисковете, които поема при офанзивата против " Ислямска страна " в Сирия ", сподели той.

Абдеслам също по този начин отхвърля причинителите офанзивите да се дефинират като терористи, а като мюсюлмани, изповядващи достоверния ислям.

Припомняме, че като " войник от " Ислямска страна " (ДАЕШ) . Така се дефинира Салах Абдеслам при започване на септември пред съда. Отговорност за атентатите, при които имаше и стотици ранени, пое групировката, която прикани почитателите си да нападат Франция поради присъединяване ѝ в битката против радикалната формация в Ирак и Сирия.

Показанията на пострадалите би трябвало да стартират на 28 септември , като една седмица ще бъде отдадена на нападенията против " Стад дьо Франс " и кафенетата, а четири - на " Батаклан ". Разпитът на обвинените пък ще стартира през ноември.

Присъдата се чака в края на май.
 Обвиняем за офанзивите в Париж от 2015 година пред съда: Аз съм войник на
Обвиняем за офанзивите в Париж от 2015 година пред съда: Аз съм войник на " Ислямска страна "

Днес стартира най-големият прицес в историята на Франция

Само е упрекнат в ликвидиране . След нападенията в Париж той изостави колата си с незадействан колан с експлозиви вътре и избяга в родния си град Брюксел, където беше хванат.

Процесът е най-големият в историята на Франция. Оцелелите от нападенията, както и тези, които скърбят за мъртвите си близки, се чака да запълнят правосъдните зали, които бяха проектирани да поберат 1 800 ищци и 350 юристи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР