Властите в Китай забраниха филма „Кристофър Робин и Мечо Пух”,

...
Властите в Китай забраниха филма „Кристофър Робин и Мечо Пух”,
Коментари Харесай

В Китай забраниха филма за Мечо Пух и Кристофър Робин

Властите в Китай не разрешиха кино лентата „ Кристофър Робин и Мечо Пух”, без да дадат пояснение за решението си. Най-вероятната причина е, че критиците на президента на азиатската страна Си Дзинпин постоянно го съпоставят с Мечо Пух.
Приликата беше видяна от публиката през 2013 година след среща на президента с тогавашния американски президент Барак Обама. Още тогава, с цел да сложат завършек на подигравките, управляващите блокираха всички търсения на Мечо Пух в интернет.
Колажът беше дело на китайски блогъри. Кадърът от кино лентата на "Дисни " бе селекциониран по този начин, че позите и израженията на Мечо Пух и Тигър да са сходни с тези на Обама и Си. Снимката на Обама и Си е била направена в Калифорния, където на 8 и 9 юни американският президент и китайският водач се срещнаха и разговаряха в неофициална конюнктура.
На идната година шегаджиите още веднъж съпоставиха китайския президент и неговия посетител, японския министър председател Шиндзо Абе, с Мечо Пух и приятеля му, магаренцето Йори.
През 2015 година фотографията на Си Цзинпин, приемащ парада, беше съпоставена с Мечо Пух, изправен на крайници, в открит автомобил. Тя се трансформира в най-цензурирания фотос в Китай.
"Каква ли пакост още веднъж е сътворил този благ палавник, почитател на меда? " се питаха през юли 2017-а китайските консуматори. Отговорът тогава беше наближаващият конгрес на Китайската компартия, на който се очакваше президентът Си Цзинпин да получи нов мандат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР