Властите в Беларус обявиха за екстремистка най-старата медия в страната,

...
Властите в Беларус обявиха за екстремистка най-старата медия в страната,
Коментари Харесай

Беларус обяви за екстремистка най-старата медия в страната

Властите в Беларус оповестиха за екстремистка най-старата медия в страната, заяви Ройтерс. Това стана в деня, в който "Наша равнища " празнуваше 115 години от основаването си.

Новината идва след възбраната на десетки медии в страната. Към този миг 29 беларуски публицисти са в пандиза, в ареста или чакат да стартират правосъдните каузи против тях, оповестява Беларуската асоциация на публицистите.

Решението да се разгласи "Наша равнища " за екстремистко издание беше взето от съда във вторник. Това стана в отговор на иск, подаден от Министерството на информацията. Решението значи, че всеки, който цитира или препубликува публикации на "Наша равнища " може да получи до 7 години затвор.

За екстремистки бяха оповестени и каналът на изданието в Телеграм, както и страниците в другите обществени мрежи.

През юли 2021 управляващите към този момент блокираха онлайн изданието и арестуваха основния му редактор Яхор Марцинович и журналиста Андрей Скурко.

Режимът на Лукашенко усили натиска си против самостоятелните издания и неправителствените организации след многомесечните в страната. Те започнаха през август 2020 година след президентските избори, считани от за фалшифицирани.

Официалните резултати дефинираха Александър Лукашенко за президент за шести следващ мандат. Съединени американски щати и Европейски Съюз не признават тези резултати.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР