Влак с парен локомотив ще вози пътници между Горна Оряховица

...
Влак с парен локомотив ще вози пътници между Горна Оряховица
Коментари Харесай

Пускат влак с парен локомотив между Горна Оряховица и Трявна

Влак с парен локомотив ще вози пасажери сред Горна Оряховица и Трявна на 23 септември . Събитието се провежда от БДЖ и Община Търново, като по този метод ще се означи Деня на Независимостта на България .

Композицията ще потегли от Горна Оряховица в 09:13 часа с три вагона от състава на „ Корона Експрес “ и три седящи вагона за искащи да пътуват до Трявна. В 09:29 часа на спирка „ Трапезица “ ще се организира историческа възстановка „ Посрещане на княз Фердинанд I в Търново и оповестяване на Независимостта на България “, като актьорският състав ще пътува във вагоните от „ Корона Експрес “.

След тържествената гала влакът ще престои на гарата във Велико Търново от 10:13 до 11:00 часа , след което ще продължи по маршрута си и ще дойде в Трявна в 11:50 часа

Там всички запалянковци ще могат да прегледат царските вагони „ Корона Експрес “, които ще бъдат включени в атракционната комбинация. Пътниците ще имат и задоволително време, през което могат по свое предпочитание да си създадат разходка и да се полюбуват на възрожденска архитектура на града.

Парният локомотив ще потегли от гарата в Трявна назад към Горна Оряховица в 15:50 часа и ще дойде в 17:01 часа.

Цената на билета за пътешестване в двете направления Горна Оряховица – Трявна – Горна Оряховица е 40 лева с включено непокътнато място, като за всички деца до 10-годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена .

Билети за този трен могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР