Вицепремиерът Асен Василев призова за реални действия за борба с

...
Вицепремиерът Асен Василев призова за реални действия за борба с
Коментари Харесай

Асен Василев настоя пред колегите си от ЕС за реални действия срещу инфлацията -

Вицепремиерът Асен Василев прикани за действителни дейности за битка с инфлацията на европейско равнище, като фокусът падне върху енергоизточници и храни, както и за активни действия от страна Европейската централна банка.

Финансовият министър поддържа предлагането на Европейската комисия за отсрочване с още една година на общата уговорка за дерогация, планувана в Пакта за непоклатимост и напредък, на редовното съвещание на Европейски Съюз по стопански и финансови въпроси (ЕКОФИН).

На форума европейските финансови министри дискутираха актуалната икономическа обстановка в Европейския съюз, последствията от съветската военна експанзия против Украйна и наложените против Кремъл наказания.

Министър Василев прикани Европейска комисия да обясни дали приемането на разплащания за газови доставки се дължи на това, че другите страни са третирани друго от страна на " Газпром " или на нарушение на глобите от страна на компании в някои страни членки.

Европейската комисия показа на министрите проекта REPowerEU в отговор на затрудненията и разстройствата на енергийния пазар, породени от съветската инвазия в Украйна.

Българският вицепремиер изрази запаси във връзка с препоръчаното от ЕК разпределение на финансовия запас по страни членки, което съгласно него би трябвало да отразява степента на взаимозависимост от доставките на енергийни първични материали от Русия, а не да е основано на резултата от COVID-19.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР