Вината е винаги някъде в средата. Провокация е имало и

...
Вината е винаги някъде в средата. Провокация е имало и
Коментари Харесай

Мъжът, нападнал адв. Левашки, тормозил всички в квартала ВИДЕО

„ Вината е постоянно някъде в средата. Провокация е имало и от двете страни и се е стигнало първоначално най-вероятно до устен конфликт, след това този конфликт е тръгнал да отива към физическа разпра, което е напълно обикновено, когато ескалира напрежението и то прерасне в експанзия ”. Така доктор Герев разяснява случая от 19 март, в който пловдивският юрист Стефан Левашки бе атакуван от мъж, до момента в който разхожда кучето си.

Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че юристът е разхождал кучето си, когато мъжът се нахвърлил с крясъци против него и го замерил с празен буркан и камъни. Инцидентът се е разиграл в безистена под блока в съседство с Руския клуб на бул. " Копривщица ", а кучето на юриста е порода корги, които са дребни и с отзивчив манталитет животни. 

„ Доста противен случай, защото ми се случва за повторно в границите на два месеца това лице да ме нападне. Първият път беше единствено вербална експанзия. Тогава в един миг се появиха хора, той се изплаши и избяга. Агресията очевидно е провокирана от това, че той покровителства котките и ненавижда кучетата. Винаги този човек храни в тъмното големи количества котки ”, описа пострадалият Левашки пред.



Toй добави, че се е опитал да повеждам диалог с него, с цел да разбере от къде идва тази експанзия и какво желае, само че видял, че това е човек, който не умее да разсъждава трезво.

„ Взе един огромен камък и стартира да ме плаши, че ще ми разцепи главата и фактически се уплаших, тъй като нямаше никой в близост. Подадох тъжба, само че нищо не чакам с изключение на един протокол да подпише, тъй като е дума против дума. Слава богу бях дебело облечен. Нямам пострадвания от камъка, с който ме удари, само че въпреки всичко се надявам да го предупредят и да вземат ограничения, в случай че би трябвало и да го следят, тъй като през днешния ден с помощта на обявата ми във фейсбук се свързаха с мен доста хора от квартала, които споделиха, че в случай че става въпрос за същото лице, е доста нападателен и доста хора са си патили от него ”, разяснява още той.

По случая доктор Герев добави, че напоследък хората са натрупали доста напрежение и то е почнало да избива в разнообразни странности на държанието.



„ Има доста хора, които се грижат за бездомни и изоставени домашни любимци, носят им храна, и по този метод си компенсират някакъв психически дисбаланс, запълват някаква прочувствена празнота. Те могат да изпаднат в положение на експанзия, която несъмнено стартира с вербална експанзия, и в следствие може да продължи и в надлежно физическа експанзия, в случай че животните, за които се грижат се усещат застрашени. В случая бях доста заинтригуван от обстоятелството, че пострадалият, който работи с „ престъпни психопати ”, просто не е могъл да се оправи с тази обикновена обстановка ”, разяснява Герев.

Левашки се надява полицията да вземе бързи и съответни ограничения, защото случаите, в които битови произшествия се трансформират в нещастия в последно време въобще не са малко.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР