Виктория Томова взе решение да участва на само един турнир

...
Виктория Томова взе решение да участва на само един турнир
Коментари Харесай

Реваншът е факт: Томова сътвори нов обрат и е на първи WTA 500 1/4-финал в кариерата си!

Виктория Томова взе решение да взе участие на единствено един шампионат в подготовката си за Уимбълдън, като откри тревния си сезон с включване в пресявките на WTA 500 конкуренцията в Ийстбърн. Първата ни ракета се показа обещаващо, но в мача за влизане в главната скица позволи поражние от Кирстен Флипкенс, която е някогашна полуфиналистка от,,All England Club ", само че шансът въпреки всичко се усмихна на софиянката и тя продължи присъединяване в британския град под формата на,,щастлива губеща ", заменяйки международната номер 3 Онс Жабер. Вики се възползва по съвършен метод от опцията си да стартира непосредствено от втория кръг на шампионата, откакто през вчерашния ден сподели воля и обърна 37-та в света Шелби Роджърс, с цел да доближи осминафиналите, където през днешния ден се изправи още веднъж против 36-годишната Флипкенс и търсеше своя реванш за загубата си преди броени дни.

Сблъсъкът се разви аналогично на последната им среща, но за наша наслада, в този случай Томова бе тенисистката, която изпита компликации в първичната фаза от дуела, само че след това посредством,,висш пилотаж " за тревната настилка разви играта си дотолкоз, че да реализира прословут поврат, поздравявайки се с успеха след 3:6 6:3 6:4. С триумфа си международната номер 128 се класира на дебютен четвъртфинал в сериите WTA 500, а там я чака 12-та сложена Камила Джорджи, която по-рано през днешния ден надделя Гарбинье Мугуруса.

Родната представителка имаше летящ старт на мача, като още от първата точка притисна съперничката си на ретур и провокира неточности в играта ѝ, с цел да осъществя пробив, с който поведе 2:0. Първата ни ракета сервираше ловко, но заради непредвиден спад в шестия гейм на начален удар, позволи лековати неточности и разреши на Флипкенс да възвърне паритета. Белгийката употребява това като опорна точка да развие изцяло играта си и откакто в идното си подаване отрази четирите брейкбола, с които разполагаше нашенката, то станахме очевидци на сериозен падеж в играта на софиянката, която не просто съобщи сервиса си минути по-късно, а напряко изостана в общия резултат със сет пасив, губейки пет следващи гейма.

Началото на втората част донесе следващите отрицателни страсти за българката, която грешеше при съвсем всяко свое отиграване и инкасира брейк в откриващото си подаване. Томова останала със сет и пробив обратно в резултата вероятно нямаше какво повече да губи, което ѝ разреши да смъкна напрежението от себе си и завчас заигра на върха на опциите си, с цел да завоюва четири поредни гейма и за негативно време измести противничката си от лидерската позиция на корта. Световната номер 128 последователно изкорени неточностите от своето показване и със забележително самочувствие печелеше в моментите си на сервис, заради което необезпокоявана изравни съотношението в обособените елементи и провокира изиграване на цялостния формат на срещата.

Вики придвижи подемът в играта си на старта на решителния трети сет и посредством положителни комбинации при размените от главната линия узакони преимуществото си, реализирайки ранен пробив. Последвалите минути се оказаха пагубни за сервиращите, които биваха изправени пред брейкбол във всеки от идните четири гейма, и точно тук софиянката изгуби задатъка си в даден миг, само че за следващ път в хода на шампионата показва сериозен темперамент във значимите мигове и незабавно оползтвори опцията си за нов пробив, който я приближи оптимално до успеха при 4:2 в нейна изгода. Томова получила нужната доза подтик, не можеше да бъде спряна по никакъв метод от Флипкенс, която изпадна в безпомощна позиция и имаше шанса от първо лице да се наслаждения на показното от страна на първата ни ракета, която разкри цялостния си капацитет върху тревата по пътя към крайния триумф в конфликта, взимайки своя реванш, който я класира за етапа на четвъртфиналите в Ийстбърн.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР