Централната банка на Филипините е разрешила на Coins.ph, борса за

...
Централната банка на Филипините е разрешила на Coins.ph, борса за
Коментари Харесай

Филипините започват да разработват собствена стабилна монета

Централната банка на Филипините е разрешила на Coins.ph, борса за цифрови валути, пилотно да пусне постоянна монета, подсилен от филипинското песо, наречена PHPC, заяви компанията предходната седмица.

Тази самодейност ще бъде част от регулаторната рамка на BSP, като стабилната монета ще бъде подсилен от паричните средства и паричните еквиваленти на Coins.ph, държани във филипински банкови сметки.

Пилотният план има за цел да оцени изгодите от стабилната монета в действителни приложения и да следи въздействието ѝ върху актуалната финансова екосистема.

Уей Джоу, основен изпълнителен шеф на Coins.ph и някогашен основен финансов шеф на Binance, показа по време на брифинг за пресата, че компанията е получила утвърждение за обществено тестване на стабилната монета през април, като възнамерява да го пусне в платформата си до началото на юни, съгласно локални отчети.

Джоу загатна, че представянето на пилотния план ще бъде деликатно следено.

Според информацията Coins.ph също възнамерява да интегрира стабилната монета в платформи за парични преводи в страни със обилни потоци от парични преводи към Филипините.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР