Случаят с Amey Finance Academy подчертава рисковете, свързани с инвестирането

...
Случаят с Amey Finance Academy подчертава рисковете, свързани с инвестирането
Коментари Харесай

Великобритания закри крипто фирма, популяризираща Понци схема за $1.7 милиарда

Случаят с Amey Finance Academy акцентира рисковете, свързани с вложението в крипто схеми и смисъла на осъществяването на задълбочена инспекция, преди да се поверят средствата на капиталов съветник или компания.

Според информацията Дезмънд Ейми, едноличен шеф на Amey Finance Academy, неразумно е убеждавал физически лица да влагат в крипто схеми, като ги е заблуждавал по отношение на обвързваните с тях опасности. Липсата на бистрота и неналичието на съответна документи от страна на компанията в допълнение усложниха казуса, възпрепятствайки следствията на активността ѝ.

Инвеститорите, станали жертва на схемите на Ейми, претърпяха обилни загуби, като някои от тях бяха уверени, че вложенията им са сигурни и няма да паднат под избран предел, единствено с цел да изгубят всичките си пари.

Използването от страна на Амей на платформи за известия като WhatsApp за усмиряване на вложителите с изказвания, че вложенията са „ “, демонстрира лъжливите тактики, употребявани за привличане на нищо неподозиращи лица в сходни схеми.

Един от плановете, промотирани от Амей, HyperFund (по-късно преименуван на Hyperverse), се оказа Понци скица, която измами вложителите с милиарди долари. Въпреки че управляващите са алармирали за вероятни закононарушения, схемата е останала непроверена в продължение на две години, което акцентира регулаторните провокации в битката с измамите, свързани с криптовалути.

Фалшивите изказвания на Амей за регулаторно позволение и офис пространство в допълнение акцентират нуждата вложителите да ревизират пълномощията и легитимността на капиталовите консултанти и компании. Случаят служи като предизвестие за вложителите да демонстрират нерешителност и песимизъм, когато към тях се обръщат с видимо преференциални капиталови благоприятни условия, изключително в региона на криптовалутите, където измамите и злонамерените схеми са много публикувани.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР