Виктория Пастърмаджиева завърши 32-ра в турнира на рапира за кадетки

...
Виктория Пастърмаджиева завърши 32-ра в турнира на рапира за кадетки
Коментари Харесай

Виктория Пастърмаджиева завърши 32-ра в турнира на рапира в Нюрнберг за Европейската купа

Виктория Пастърмаджиева приключи 32-ра в шампионата на рапира за кадетки в Нюрнберг (Германия), годен за Европейската купа. В конкуренцията участваха 237 фехтовачки, измежду които три българки – Виктория Пастърмаджиева (Пловдив БГ), Евангелина Велчева (Ескалибур) и Неда Пандева (Пловдив БГ).

Виктория Пастърмаджиева излезе от групите с две победи и четири загуби, като започва елиминациите под номер 80. В първия дуел рапиристката ни надви над Ангелена Ян Ки Уонг от Сингапур с 15:10. В срещата за място измежду най-хубавите 64, Пастърмаджиева победи Перин Матю от Франция с 15:9. В Следващия дуел българката в профил Ада Куфечилер от Турция с 15:11. В срещата за място измежду най-хубавите 16 фехтовачката ни отстъпи пред Лидия Шен от Съединени американски щати с 8:15 и приключи конкуренцията на 32 място.

Евангелина Велчева записа в групите три победи и три загуби. В директните елиминации тя отстъпи в първия дуел пред Йоана Барбу от Румъния с 4:15 и се класира на 137 място в шампионата. Неда Пандева не съумя да излезе от групите след шест загуби и се класира 232-ра.

При кадетите на пътеките в Нюрнберг излязоха 285 рапиристи, а България беше показана от Димитър Панайотов и Атанас Гюров, и двамата ученици на Пловдив БГ.

Димитър Панайотов записа в групите една победа и пет загуби, с което си подели 242-244 място в крайното класиране с още двама рапиристи. Атанас Гюров също не излезе от групите след една победа и пет загуби, и раздели 252-253 място с Тан Матю от Сингапур.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР