Виждали сме какви ли не архитектурни чудеса, но въртяща се

...
Виждали сме какви ли не архитектурни чудеса, но въртяща се
Коментари Харесай

Колко струва най-известната въртяща се къща в света

Виждали сме какви ли не архитектурни чудеса, само че въртяща се къща несъмнено не е нещо, което се среща постоянно. Най-известната подобна постройка се намира в Сан Диего, Калифорния, и неотдавна търси своите нови притежатели.
 Джейк Пол и новата му къща за 16 милиона $ в Пуерто Рико
Новата къща за 16 милиона на Джейк Пол

Братята Пол не си знаят парите

В първичните проекти за градеж на Ал и Джанет Джонстън не е заложено новият им дом на върха на хълма Хеликс да се върти. Те обаче са наясно, че желаят тяхната  да е кръгла. А когато стигат до разпределението на стаите и желанията им от коя каква панорама да има, концепцията за въртенето някак стартира да звучи доста разумно и навръх място.

Заедно те начертават проектите на постройката, поставят основите и вършат по този начин, че скоро всички да я знаят като Въртящата се къща. Ал Джонстън е " архитектът, инженерът, изобретателят и основният реализатор " на амбициозния план. И макар че не са строители, с Джанет съумяват да осъществят фантазията си. А в този момент, близо две десетилетия след този миг, къщата за пръв път е оповестена за обмен. 

If you’ve ever thought to yourself “I wish my house would rotate ” can I introduce you to the Rotating House in San Diego, CA?

Per the listing the home has 3,700 sq ft of indoor rotating living space on the second floor as well as a 1,400 sq ft rotating roof deck

Currently…
— Zillow Gone Wild (@zillowgonewild)
" Този неповторим и новаторски парцел може да бъде най-добре разказан като архитектурно знамение, демонстриращо невероятна композиция от разкош, функционалност и софтуерен прогрес ", гласи обявата. А цената, която е написана в нея, е 5.3 милиона $.

Домът е с повърхност 436 кв.м., на два етажа, разполага с четири спални и три бани. На първия етаж има кухненски бокс и гараж за две коли. На втория етаж са ситуирани спалните, главната кухня и всекидневната. Къщата разполага и с мазе.

“You spin me right round ”

ROTATING mansion that turns 360 degrees in 33 minutes in La Mesa, San Diego for sale at $5.3 MILLION.

Built in 2004 by former house-builder Al Johnstone, the 200 ton structure is mounted on a steel track with a 1.5 horsepower motor & amazing views
— Mr Pål Christiansen (@TheNorskaPaul)
Но най-интересното в нея сигурно е механизмът за въртене. Той включва мотор с мощ една и половина конски сили, който задейства задвижващи колела върху стоманена писта, пзоволяващи вторият етаж да се върти. Едно цялостно завъртане може да отнеме както единствено 33 минути, по този начин и цели 24 часа в зависимост за заложената скорост. То се случва както в едната, по този начин и в другата посока, разяснява Architectural Digest.
 Как нуклеарен бункер от Студената война се трансформира в уютна фамилна къща
Как нуклеарен бункер от Студената война се трансформира в уютна фамилна къща

Бункерът, в който всеки желае да живее

А с цел да бъде насладата от всичко наоколо пълна, всички пространства в тази невероятна къща са с прозорци от пода до тавана. Така може да се любуваме оптимално както на Тихия океан, по този начин и на центъра на Сан Диего или пък на всички планини в близост. Сигурни сме, че скоро този уникален дом ще откри новите си притежатели, които да се любуват на тези гледки за милиони - безусловно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР