През следващите седмици ситуацията на бойното поле в Украйна може

...
През следващите седмици ситуацията на бойното поле в Украйна може
Коментари Харесай

Подоляк: Украйна няма да допусне пробив на фронта край Харков

През идващите седмици обстановката на бойното поле в Украйна може да бъде радикално друга. Въпреки засилените бойни дейности на съветските войски в региона на Харков, от Съединените щати и свежите сили, които се чака да се влеят в редиците на армията, ще отхвърлен новото нахлуване.

Това заяви съветникът на украинския президент Михайло Подоляк в специално изявление за Българска национална телевизия.
 Путин не възнамерява да превземе Харков
Путин не възнамерява да превземе Харков " сега "

Русия почнала офанзивата в региона поради украинския обстрел против граничните региони

Украйна. Подновеното съветско нахлуване е породило опасения, че може да се стигне до пробив на фронтовата линия.

" Русия желае да удължи линията на фронта, с цел да може Украйна да работи на няколко места и да получи предимство, с цел да може да работи на предпочитаните за нея посоки - Донецка, Луганска и Запорожка област. Интензивността на военните дейности е много сериозна, само че сега офанзивите са спрени. Ситуацията на фронта последователно се възвръща. ", сподели той. 

доста да промени обстановката. Преди дни по време на изненадваща аудиенция в Украйна, американският държавен секретар Антъни Блинкън сподели, че поддръжката от Вашингтон скоро ще доближи до украинските войски. Равномерното разпределение на снарядите и ракетите ще отнеме време, счита съветникът на Володимир Зеленски.

" Ще отнеме известно време да се разпределят отмерено доставките на снаряди и ракетите. в границите на месеци и за Украйна ще би трябвало някакво време, само че въпреки всичко ние виждаме възстановяване на обстановката с доставката на снарядите по чешката самодейност и американската военна помощ обстановката се балансира и усъвършенства във военно отношение изключително в основните Донецко и Луганско посоки. През идващите седмици обстановката ще наподобява съществено друга. ", убеден е той. 
 Блинкън: Съединени американски щати не не разрешават на Киев да удря цели в Русия с американски оръжия
Блинкън: Съединени американски щати не не разрешават на Киев да удря цели в Русия с американски оръжия

До седмици ще се подпише съглашение за сигурност сред Съединени американски щати и Украйна

Доставката на Ф-16, която се чака в фронта. Според Подоляк, Русия е употребила в Украйна неразрешени оръжия, в нарушаване на интернационалните конвенции.

" Руската федерация употребява доста неразрешени оръжия съгласно интернационалните конвенции става дума зa противопехотните мини, както и касетъчни бомби, които са неразрешени, също по този начин и химическо оръжие хлорпикрин. Русия не се тормози да употребява всевъзможни оръжия, без да обръща внимание на едни или други конвенции които не разрешават използването им. Това приказва за вида война, която води по отношение на Украйна. "

Според Подоляк, с вливането на свежи сили в редиците си, Украйна ще си върне стратегическата самодейност на фронта.
 Украинският парламент при закон за мобилизацията на пандизчии
Украинският парламент при закон за мобилизацията на пандизчии

Законовите промени отварят опция към 50 000 души с престъпно минало да бъдат призовани на военна работа

Русия няма проекти да превземе Харков " сега " . Това съобщи президентът на страната Владимир Путин по време на визитата си в Китай.

Той посочи, че в североизточната част на Украйна предходната седмица, с цел да спре трансграничния обстрел.

Изявлението му идва на фона на възходящата угриженост на украинските управляващи по отношение на усилването на съветските дейности в региона.

Путин уточни, че съветските сили настъпват доста в Харков и още веднъж означи, че спорът е по виновност на управляващите в Киев.

" Що се отнася до протичащото се на фронта в Харков - то е по тяхна виновност, тъй като те обстрелваха и не престават да в граничните региони ", посочи той и добави, че е декларирал обществено, че в случай че това продължи, Русия ще бъде принудена да сътвори зона за сигурност.
 Топ пълководец на НАТО не има вяра, че Русия прави стратегически пробив в Харков
Топ пълководец на НАТО не има вяра, че Русия прави стратегически пробив в Харков

Според Каволи, руснаците нямат задоволително войски

Путин акцентира, че и се базира на Истанбулските съглашения като основа за евентуални мирни договаряния.

Освен това съветският водач разкритикува украинските ръководещи, че бягат от отговорност и се пробват да трансферират виновността.

Харков - вторият по величина град в Украйна, където сега живеят към 1,3 милиона души, от месеци е обект на въздушни удари, които украинските сили се пробват да спрат с изтощена противовъздушна защита.

Главният главнокомандващ на НАТО Кристофър Каволи в четвъртък съобщи, че не има вяра, че съветската войска е разположила задоволително войски, с цел да направи стратегически пробив.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР