Видеохостингът Vimeo представи набор от AI-инструменти за редактиране на видео.

...
Видеохостингът Vimeo представи набор от AI-инструменти за редактиране на видео.
Коментари Харесай

Vimeo пуска три AI-базирани функции за редактиране

Видеохостингът Vimeo показа набор от AI-инструменти за редактиране на видео. Те разрешават да създавате сюжети за видеоклипове, да записвате видеоклипове благодарение на подсказки на Телесуфльора и да премахвате дългите паузи и паразитни думи от записите. Те ще бъдат налични от 17 юли като част от общоприетия проект на Vimeo за $20 на година.

Според TechCrunch, за създаването на своите принадлежности Vimeo употребява OpenAI API. Генераторът на сюжети, който платформата предлага, ще ви разреши да създавате видеоклипове въз основата на малко изложение и основни параметри като конфигурация на видео (например „ решително “ или „ вдъхновяващо “) и дълготрайност. Телесуфльорът ще демонстрира текстови подсказки, а текстовият редактор автоматизирано ще разпознава и отстранява паразитните думи и паузите.

Както отбелязва Ашраф Алкарми, продуктов шеф във Vimeo, новите благоприятни условия са предопределени за начинаещите основатели на видео, на които може да им липсват уменията, времето и ресурсите, с цел да реализиран резултатите, които желаят.

Vimeo се интересува от изкуствения разсъдък от няколко години. През 2019 година компанията закупи Magisto, който е стартъп, разработващ AI-технология за редактиране на видео. Към инфраструктурата на Magisto, Vimeo създаде и своя редактор Create.

Алкарми допуска, че Vimeo в бъдеще ще продължи да създава AI-инструменти. Сега такива се оферират интензивно от стартъпите Capsule, Descript и Dumme. Големите компании като Adobe през идващите години също виждат изкуствения разсъдък като основен съставен елемент за редактиране на видео.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР