59-годишният Роберт Фицо е ярка, но не съвсем положителнаполитическа фигура

...
59-годишният Роберт Фицо е ярка, но не съвсем положителнаполитическа фигура
Коментари Харесай

Противоречивият словашки премиер: Кой е Роберт Фицо

59-годишният Роберт Фицо е ярка, само че не напълно положителнаполитическа фигура в Словакия. Управлявал страната няколко пъти, забъркан в редица кавги, само че преизбиран неколкократно за поста на министър-председател.

През 1999 година Фицо основава лявоцентристката Посока – обществена народна власт (СМЕР).
Печели избори, подава оставка след митинги и...всичко изначало
Фицо е министър председател на Словакия за първи път през2006 година до 2010 година, когато подава оставка, с цел да се върне още веднъж на поста две години по-късно. След предварителните парламентарни избори през 2012 година Фицо образува кабинет, управлявал страната до 2018 година, когато още веднъж злощастно напуща поста си.
Убийство на публицист и подозрения за връзки с мафията Арестуван от полицията
По време на пандемията COVID-19 Фицо е арестуван в Братислава за образуване на антиправителствен протест, който нарушава рестриктивните мерки, наложени от управляващите. Той е гневен критик на държавните ограничения против пандемията и се опълчва на имунизирането.
...иотново избран отново
През 2023 година на изборите за парламент, партията Посока – обществена народна власт (СМЕР) събира най-голяма поддръжка и РобертФицо образува следващо държавно управление с съдружни сътрудници лявоцентристката " ХЛАС " и националистическата Словашка национална партия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР