Веселин Димитров спечели трофея в Uva Nestum Open I и

...
Веселин Димитров спечели трофея в Uva Nestum Open I и
Коментари Харесай

Веселин Димитров поднесе голямата изненада в Гоце Делчев

Веселин Димитров завоюва трофея в Uva Nestum Open I и сервира огромната изненада във втория шампионат за годината на фамилната тенис и СПА верига Weekend Tour. Той подвигна купата, откакто в профил поредно първия и втория подложен в схемата и сподели необикновен борбен дух.

На полуфинала в Гоце Делчев Димитров хвърли бомбата, побеждавайки N1 в схемата и първенец от първата конкуренция за 2019 Едиз Батран. Батран е един от най-успешните дилетанти в България и влезе в полуфинала като безспорен любимец. Веско обаче не се съобрази с прогнозите за загуба и не разреши да бъде надвит. В тайбрека, при резултат 2:5 и сервис за Едиз, той реализира немислимото, записа 5 безответни точки и обърна мача, спечелвайки със 7:5.
 В дуела за купата Веселин излезе против финалиста за 2018 и пристигнал от Германия компютърен познавач Найден Жеков. След ексцентрична игра с леки топки и разнородни сервиси той победи с 6:4.

При дамите шампионка стана Йоана Андреева, която се наложи поредно над Ива Дарданова, Дафина Славова и Рени Ризова.

Финалистите получиха ваучери за отмора в Ува Нестум, а първенците завоюваха ваучери за отмора и винени СПА процедури.
 Uva Nestum I ще бъде запомнен с многото слънце и оспорвани мачове, изпълнени с обрати и изненади. Първата сервира представящият се все по-добре казанлъчанин Велчо Миронов. Той в профил Радослав Милов, само че на 1/4 финала бе спрян мъчно от Веселин Димитров. След това пристигнаха успехите на Веселин, а надпреварата щеше да записва още един непредвиден резултат, само че Найден Жеков измъкна на косъм успеха на полуфинала от Атанас Апостолов.

За конкуренцията в петзвездния Ува Нестум дойдоха 24 фамилии от цяла България. Любителите изиграха повече от 50 срещи, до момента в който околните им релаксираха в СПА центъра на комплекса.

Следващото събитие на Weekend Tour е в Созопол след две седмици. Santa Marina Tennis Holiday предлага шампионат за фенове и подготвителен лагер за напреднали и начинаещи. Заради спомагателния почивен 24 май уредниците подсигуряват на участниците най-малко шест срещи в първите два спортни дни. Свободни места към момента има, тъй че искащите да вземат участие могат да се запишат.

Повече информация за Weekend Tour и за надпреварите на веригата можете да научите на www.weekendtour.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР