Венци и цветя бяха поднесени на мемориала на жертвите на

...
Венци и цветя бяха поднесени на мемориала на жертвите на
Коментари Харесай

Румен Христов: Трябва да отдаваме почит на невинните жертви на тоталитарните режими

Венци и цветя бяха поднесени на мемориала на жертвите на комунизма при НДК, съобщи БГНЕС.
На 23 август на жертвите на националсоциалистическия, комунистическия и други тоталитарни режими.
 Борисов за бития студент: Неговият дядо болшевик не ни е дал да учим в Брюксел (ВИДЕО) Борисов за бития студент: Неговият дядо болшевик не ни е дал да учим в Брюксел (ВИДЕО)
Бойко Борисов разяснява митингите в страната, на които участват доста младежи, някои от които пристигнали от чужбина. „ З...
" 23 август - дата, която припомня на всички за жертвите на тоталитарните режими. Като споделям " тоталитарните режими ", имам поради и национал-социалистическия и комунистическия режим. Режими, поради които жертвите по света са повече от 140 млн., само че в случай че извършите един разбор ще видите, че тези, дадени в комунистическите режими, са доста, доста повече, в сравнение с тези при националсоциализма. Разбира с,е това по никакъв метод не значи, че оправдаваме и националсоциализма ”, сподели ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов
Той уточни, че 23 август е датата, на която министрите на Хитлер и на Сталин - Рибентроп и Молотов, подписват Пакта за ненападение - в действителност Пакт за делба на Полша и на Северните балтийски републики.
" Внесено е предлагането от огромния интелектуалец, президент и многоуважаван отстъпник Вацлав Хавел. В България то е признато през 2011 година, и от този момент всяка година Съюз на демократичните сили идва тук да сведе глава пред жертвите на комунистическия режим по лагерите, по пандизите. Непосредствено след 9-ти септември към 20 хиляди са избитите единствено в първите седмици. Така, че не трябва да забравяме и би трябвало да отдаваме респект на тези почтени хора, станали жертва на тези тоталитарни режими ", съобщи Христов.
Пред паметника бе отслужена и заупокойната света литургия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР