Венелин Петков е изпаднал в немилост пред ръководството на Би

...
Венелин Петков е изпаднал в немилост пред ръководството на Би
Коментари Харесай

Уволнена колежка сменя Венелин Петков? Космически разходи и нисък рейтинг клатят стола на бившия водещ

Венелин Петков е изпаднал в недружелюбност пред управлението на Би Ти Ви и към този момент е решено кой ще го замести, щом освободи мястото си на шеф на новините. За негова наследница се спряга някогашна колежка, уволнена от малкия екран преди 4 години, научи HotArena.

Рейтингите на ръководените от амбициозния публицист „ вести, настоящи излъчвания и спорт ” в последно време били меко казано пагубни. Той претендирал да се вършат от ден на ден разноски за нови студиа и скъпа техника за предаванията под своя настойчивост. Раздутият бюджет обаче не водел до значителен скок на зрителския интерес. Това била главната причина, поради която се чака в най-скоро време да си събере багажа и да напусне малкия екран, където работи още от основаването ѝ преди 18 години.

Освен неналичието на баланс сред изхарчените пари и постигнатия резултат имало и друго съображение да се мисли за промяна на Петков с по-подходящ началник. От години хората в нюзрума се оплакват от отвратително неприятното му отношение към тях. Бившият водещ не можел да владее гнева си, постоянно крещял, на всичкото от горната страна не давал ясни инструкции за работа на подчинените си, а по-късно беснеел, че не са го разбрали. Вместо да построи към себе си ядро от поддръжници, той съумял да се изпокара с всички. За да си отмъстят, чиновниците почнали да плетат интриги зад тила му с единствената цел да бъде уволнен. 

Такова уволняване се чака към този момент близо 2 години – от промяната на някогашния основен изпълнителен шеф Павел Станчев, чието протеже е Петков, със настоящия началник Флориан Скала. С демонстрации на работохолизъм и идейност обаче журналистът досега съумява да се задържи в директорския стол. Новото управление пък проучило всички някогашни чиновници на малкия екран, като отделило изключително внимание на уволнените от Станчев. Именно една от тях евентуално ще бъде поканена за наследница на Венелин Петков, написа " Уикенд ". 

Става въпрос за дама, която също е работила в Би Ти Ви още от основаването ѝ. Постъпва там като кореспондент, само че бързо се издига до управителен пост в нюзрума. През 2014 година е уволнена от Станчев дружно с някогашната директорка на новините Люба Ризова. Това става малко след скандалното овакантяване на тогавашните водещи на утринния блок Ана Цолова и Виктор Николаев, които се местят в Нова тв. Въпросната дама също стартира работа в Нова, само че и до през днешния ден поддържа близки връзки с някогашните си сътрудници от Би Ти Ви. Всички те стояли компактно зад нея и лобирали за връщането ѝ в малкия екран на мястото на Венелин Петков. Ако това стане, най-вероятно ще сме очевидци на завръщането и на други лица, напуснали преди време малкия екран поради Павел Станчев. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР