Великотърновският програмист Невен Боянов е сред седемте лидери от България,

...
Великотърновският програмист Невен Боянов е сред седемте лидери от България,
Коментари Харесай

Великотърновски програмист е финалист на New Europe 100 с платформа за жени, болни от рак на гърдата

Великотърновският програмист Невен Боянов е измежду седемте водачи от България, които са измежду финалистите в таз годишното издание на New Europe 100.

New Europe 100 е мрежа от иноватори в Централна и Източна Европа, които всяка година се включват в тази ранглиста. Мрежата поддържа нововъведенията в Централна и Източна Европа, като разпознава и изготвя ранглиста на 100 отличени иноватори. Организатори на самодейността са Res Publica в съдействие с Гугъл, Файненшъл Таймс и Фондация Вишеградски Фонд, както и други организации от Централна и Източна Европа.

Сред финалистите тази година са 7 плана и водачи от България, които съставляват много разнообразни браншове. Това са Цани Събев, Любомир Янчев, Благовест Димитров – съоснователи на MClimat; Александър Найденов, основател на PaperHive; Роси Митова – създател на Farmhopping; Димитър Димитров с план Tickey; Анита Класанова с Roobar; Йоана Колева, Ива Цолова и Антон Гаврилов с план Jamba и великотърновеца Невен Боянов с платформата DIVA CARE.

Платформата на Боянов свързва терапевти и дами, заболели от рак на гърдата, на хиляди километри разстояние в действително време. До основаването и търновският експерт стигна преди няколко години, когато една от съоснователките получава диагнозата рак на гърдата. Наложило се сама да се пребори с всички провокации по сложния път към живота – от набирането на информация, през срещите със експерти, до постоперативния интервал на възобновяване. Самата платформа не дава лекуване, само че тя е инструмент, който спомага на експертите да обслужват по-лесно и бързо своите пациенти, защото ракът не е болест, при която лекуването може да се отсрочва.

Divacare е скъпа за тези, които не могат да си разрешат скъпоструващи пътувания зад граница и разрешава на самите медици да работят с повече пациенти, а на тях – да получат лекуване на по-достъпна цена, счита Боянов.

Технологичното преимущество е, че събира биометрични данни от смарт гривни в действително време.

Информацията стремително постъпва при лекаря за разбор, по този начин медиците реагират на момента на всяко отклоняване от предстоящите индикатори, а лекуването се приспособява оптимално бързо и гъвкаво.

Целта на New Europe 100 е да построи мрежа от иноватори в Централна и Източна Европа, която да обезпечава взаимопомощ, а от там и развиване на концепциите. Това ще е от изключителна изгода за екипа на Невен Боянов, който продължава да търси финансиране, с помощта на което платформата да остане безвъзмездна за болните от рак на гърдата дами.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР