Великобритания не е внасяла никакви горива от Русия през юни

...
Великобритания не е внасяла никакви горива от Русия през юни
Коментари Харесай

За първи път Великобритания регистрира нулев внос на горива от Русия

Великобритания не е внасяла никакви горива от Русия през юни тази година, което се случва за първи път, заяви Службата за национална статистика на страната (ONS). Това значи, че Англия съумява последователно да приключи покупките на нефт и газ от Русия, както беше дала обещание още в първите дни на съветската инвазия в Украйна преди шест месеца.

Дни откакто Владимир Путин подреди нахлуването в Украйна, Обединеното кралство съобщи, че последователно ще спре вноса на съветски нефт до края на тази година и че съветският газ съставлява по-малко от 4 % от доставките на Англия.
 Голямо находище на газ е намерено по крайбрежието на Кипър
Голямо находище на газ е намерено по крайбрежието на Кипър

В него има съществуване на към 2,5 трилиона кубични фута (TCF) газ

В началото на март съветският импорт на нефт представляваше 8 % от общото търсене на нефт в страната. Самата Англия е забележителен производител както на недопечен нефт, по този начин и на петролни артикули, в допълнение към вноса от разнороден набор от надеждни снабдители отвън Русия, в това число Нидерландия, Саудитска Арабия и Съединени американски щати.

През юни Обединеното кралство към този момент беше постигнало задачата си да приключи последователно вноса на нефт от Русия, съгласно данни на Службата за национална статистика. Не е имало импорт на горива от Русия през юни 2022 година - първият месец от началото на търговията сред двете страни през 1997 година.

Преди нахлуването в Украйна Русия беше най-големият снабдител на пречистен нефт за Англия. Това се равняваше на 24,1% от целия импорт на тази стока на Острова.

Това е 100% понижение, а в пари се равнява на $587 милиона.
 Reuters: Казахстан ще продава нефт през азерския водопровод, с цел да заобиколи Русия
Казахстан ще продава нефт през азерския водопровод, с цел да заобиколи Русия

Износът на казахстански нефт съставлява повече от 1% от международните доставки
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР