Великобритания и Франция са близо до сключването на ново споразумение

...
Великобритания и Франция са близо до сключването на ново споразумение
Коментари Харесай

Франция и Великобритания готвят ново споразумение за бежанците

Великобритания и Франция са покрай сключването на ново съглашение за ограничение на броя на незаконните мигранти, които пресичат Ламанша - пролива сред крайбрежията на двете страни.

Това заяви " Ройтерс ".

Британският министър-председател Риши Сунак, който се срещна с френския президент Еманюел Макрон в границите на срещата на върха по въпросите на климата COP27 в Шарм ел-Шейх, Египет, изрази оптимизъм за съдействието сред страните в битката с противозаконната миграция.

Освен това представител на английския държавен началник съобщи, че Лондон и Париж са " на финала " на сключването на ново съглашение, което има за цел да ограничи броя на мигрантите, пресичащи Ламанша.

Срещата на Сунак с Макрон по време на срещата на върха COP27 беше първата им персонална среща, откогато той пое английското държавно управление на 25 октомври. Тя се организира на фона на рекордния брой мигранти, които идват в Обединеното кралство с дребни лодки през Ламанша.

Например броят на мигрантите, които влизат незаконно в Обединеното кралство от Франция, може да доближи 1000 души дневно.

По-рано беше обявено, че мъж е запалил мигрантски център в английския град Дувър и по-късно се е самоубил. Нападението е обвързвано с възходящия брой мигранти , които прекосяват Ламанша незаконно за да стигнат до Англия.

Трябва да прибавим, че обстановката с незаконната миграция продължава да е сериозна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР