Велико Търново. Участъци от речното корито на р. Белица отново

...
Велико Търново. Участъци от речното корито на р. Белица отново
Коментари Харесай

Велико Търново: Отново почистват от наноси коритото на р. Белица

Велико Търново. Участъци от речното корито на р. Белица още веднъж ще бъдат почистени от наноси, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Клони и стволове на дървета отново са заклещени под мостовете във великотърновското село Нацовци и Дебелец. Затова Община Велико Търново още веднъж притегля профилирана строителна техника, която ще стартира работа още на следващия ден заран.
Автокран работи по почистването на коритото на р. Белица и в понеделник, само че през днешния ден реката е донесла още клони.
Комисия следи положението както на мостовете на територията на общината. Обходите ще продължат, до момента в който метеорологичните условия не се стабилизират.
До 4 метра се е повишило равнището на р. Янтра в кв. „ Чолаковци “ в 4,00 ч. тази заран, при сериозна стойност от 6,50 метра. Оттогава до момента водата спада и в 16,00 ч. е регистрирана стойност от 2,92 м.
0,76 метра е равнището на р. Белица в Килифарево при сериозна стойност 3,80 м. Пикът на повишението е бил към 2,00 ч. през миналата нощ, когато са регистрирани 1,9 метра.
Чрез телеметричната система и модерни сензорни устройства Община Велико Търново следи придвижването на водите на двете реки в действително време.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР