Велико Търново. Централният лъч на ДПС начело с председателя на

...
Велико Търново. Централният лъч на ДПС начело с председателя на
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Мустафа Карадайъ от Велико Търново: Енергията е в младите, мъдростта е в опитните, ДПС ги събира в едно

Велико Търново. Централният лъч на Движение за права и свободи отпред с ръководителя на Движение за права и свободи и лидер ха листата за членове на Екологичен потенциал Мустафа Карадайъ дойдоха във Велико Търново за предизборна среща с членове и симпатизанти на Движение за права и свободи, оповестиха от пресцентъра на партията . " Да кажем на националистите и на ГЕРБ, че не може да продължава по този метод ", се обърна Мустафа Карадайъ към жителите и гостите в препълнената зала на МДТ „ Константин Кисимов “. За нещо по-важно - за нашата Родина. За нашето развиване, бъдеще и бъдещето на нашите деца, добави той.
Не знам дали видяхте тук от залата по какъв начин ние несъмнено залагаме на младите, естествено дружно с приемствеността, ние се учим от историята, човечеството и националната мъдрост. Народната мъдрост споделя по този начин: „ Енергията е в младите, мъдростта е в опитните! “, акцентира водачът на Движение за права и свободи.
Движение за права и свободи събира в едно минало, настояще и бъдеще. Събирайки тези три неща в едно, подсигурява развиването на нашата страна, деца и внуци. Ние имаме една задача, която изпълняваме към този момент 30 години. Ние сме пазители на цялостта, мира и стабилността в страната, сподели още Мустафа Карадайъ.
Председателят на Движение за права и свободи напомни, че лявата партия се е отрекла от ръководителя на Партията на европейските социалисти като не го е присъединила в листата си. „ Тя априори се е отказала от този европейски път. Нещо повече – виждаме я в последните няколко месеца да е застанала извънредно в полето на национализма “, добави Карадайъ. Той уточни, че дясната партия от своя страна е извънредно двойствена и даде образец с това, че в Европа пази езиковото разнообразие, а в България приема закони за възбрана на езици, в Европа одобряват резолюции за битка срещу национализма, а в България включва националистически партии във властта.
„ Ние не желаеме националистите да ръководят Европейски Съюз. Ние не желаеме Европейски Съюз да се дели на небогати и богати страни. Ние не желаеме Европейски Съюз да наподобява на един състарен клуб на богаташи. Ние не желаеме в Европейски Съюз националистите да насаждат страховете, тъй като страховете раждат чудовища “, сподели зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев и попита: „ Знаете ли какво е уплаха? Произлиза от гръцката дума „ фобос “ и значи боязън от нещо. В недрата на този Европейски Съюз, националистите насаждат уплахи към другите, към другите – това е ксенофобия. В този Европейски Съюз, който е основан с обич и с готовност на мир и съгласие сред хората, националистите насаждат ислямофобия. Вие разбирате ли какъв парадокс е това? Страх от вяра. Та религиите са обич и вяра. Всички религии са обич и вяра, сподели още Йордан Цонев.
Днес в България ситуацията е тежко и несъмнено няма да стане единствено с общи служащи и чираци, уточни ръководителят на Младежко Движение за права и свободи Илхан Кючюк. Много хора през годините споделяха, че градят България. Дори отидоха малко по-надалеч – да градят Европейски Съюз. Да ги градят обаче единствено с общи служащи и чираци, без да осъзнават, че майсторите са тук при нас в Движение за права и свободи. Дайте своята поддръжка и своя глас за майсторите в политиката и за Движение за права и свободи на 26 май, с номер 20, заключи Кючюк.
Аз като ръководител на районната комисия в Екологичен потенциал и със самочувствието на Движение за права и свободи споделях в Европа „ Ние имаме на какво да ви научим. “, показа Искра Михайлова. Ние имаме какво да създадем, само че ни би трябвало вашата поддръжка. Имаме познания, сили, младост и опит, и знаем по какъв начин да го създадем, уточни още тя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР