Велико Търново. Община Велико Търново предприема поредна акция срещу паркирането

...
Велико Търново. Община Велико Търново предприема поредна акция срещу паркирането
Коментари Харесай

Велико Търново: Община предприема поредна акция срещу паркирането на автомобили в тревните площи

Велико Търново. Община Велико Търново подхваща поредна акция против паркирането в тревните площи и междублоковите пространства, които са общинска благосъстоятелност. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Само във вчерашния ден до бранш „ Пътна полиция “ са подадени няколко сигнала, съпроводени със съответния снимков материал, против водачи, оставили колите си върху зелена зона в квартал „ Бузлуджа “. На нарушителите са формирани фишове за позволените нарушавания.
Няколко междублокови пространства в кв. „ Бузлуджа “ бяха облагородени по европейски план, а дейностите включваха монтиране на поливни системи за зелените зони, отделяне на пешеходни алеи и паркоместа.
Паркирането в тревни площи и паркове общинска благосъстоятелност предстои на глоба и по Наредбата за запазване на зелените системи. Служители в Община Велико Търново правят ежедневни инспекции. Само за нарушавания от този вид в региона на Дома за възрастни хора „ Венета Ботева “ са издадени седем акта. Всеки от водачите, паркирал автомобила си върху зелените площи, е санкциониран. Санкцията за първо нарушаване е сред 100 и 500 лв., а за повторна недобросъвестна демонстрация доближава до 1 000 лв..
Разрешен е и казусът със затрудненото автомобилно придвижване по улица „ Иван Хаджидимитров “ в кв. „ Бузлуджа “. По самодейност на общински съветници и след резолюция от страна на кмета Даниел Панов са неразрешени паркирането и престоя по правата, в региона от пазара в квартала до СУ „ Вела Благоева “. Контролът от страна на общинското сдружение „ Организация на придвижването, паркинги и гаражи “ прекрати случаите на погрешно паркиране по улицата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР