Ведно с новата страст да бягате, приижда и хрумването дали

...
Ведно с новата страст да бягате, приижда и хрумването дали
Коментари Харесай

Кои породи кучета са добър партньор за тичане в парка?

Ведно с новата пристрастеност да бягате, приижда и хрумването дали да не включите и компанията на най-хубавия другар на индивида, с цел да се насладите дружно на трасето.

Кучетата се нуждаят от извършения също като двукраките си стопани. Да бъдат дейни е закодирано в ДНК-то им. Съществуват обаче породи, чиито характерности не са подобаващи за този вид физическа активност. Големите или дребните размери на животното, както и заплахата му от прегряване би трябвало да се вземат под внимание.

Затова, преди да закупите сладкото розово костюмче за своята Малтийска болонка, научете кои породи ще са най-лоялният ви сътрудник за бягане. Разбира се, смеските и уличните породи са не по-малко издръжливи - все пак се посъветвайте с вашия ветеринар по отношение на проектите си.

 Бигъл

Ако маршрутът ви е 15 и повече благи, подходящо би било да ви съпровождат Немски късокосмест пойнтер, Голдън дудъл, Джак ръсел териер, Ваймаранер, Визла заради междинните си размери и замускулеността в задните крака.

 Джак ръсел териер

Ако се стремите към къси дистанции и бързото им изминаване, дружно с вас биха тичали Бигъл, Английски сетер, Голдън и Лабрадор ретривър, Питбул, Грейхаунд, тъй като са мускулести породи, положителни в спринтове.

Под жежкото юлско слънце може да вземете със себе си породите Еърдейл териер, Фокстериер, Родезийски риджбек, защото имат къса космена завивка и дълга зурла.

 Породи за бягане

В суровите зими Немска овчарка, Сибирско хъски, Маламут няма да откажат да създадат джогинг със стопанина си.

 Малмут

Освен породата възрастта на животното също би трябвало да се вземе под внимание. Младите кученца не трябва да натоварват прекалено много костите си, защото са в развой на създаване, до момента в който възрастните кучета елементарно се изтощават.

Повърхността на терена може да нарани лапичките на животното - в случай че е прекомерно гореща или в крайника попадне непознато тяло. Наблюдайте за отичане или неизмеримо и постоянно лизане на лапите след сходна разходка.

Не на последно място, жизненоважно е да осигурите задоволително вода на домашния си любим. Кучето не се изпотява както хората и е належащо да се следи. Консултирайте се с ветеринаря си за вашите проекти.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР