Вечер на стила: футуристичен шик“ бе четвъртата тема от социално-културния

...
Вечер на стила: футуристичен шик“ бе четвъртата тема от социално-културния
Коментари Харесай

Свежи тоалети на родни дизайнери бяха представени на футуристичната вечер на стила

„ Вечер на стила: футуристичен изискан “ бе четвъртата тематика от социално-културния план на Академията за мода. Събитието се състоя на 7 септември 2022 година (сряда) в изложба „ Милениум “, а носителите на „ Златна игла “, както и други надарени дизайнери, демонстрираха свои творби отдадени на тематиката.

Модният бранд „ Миноар “, с дизайнер Теодора Спасова, даде началото на стилния пърформанс, като презентира дамски контур от сбирка „ Епитом “ в композиция с детайли от патентования текстил на марката “Fiber Bond ”.

Радостина Илиева, дизайнер на фешън къща „ Алегра “, предложи модел „ Мона “, в който се открива футуризма в геометрични форми в дантелата и долната част на аутфита. Тоалетът е направен от френска дантела, обшита с голям брой кристали и естествени пера.

Диляна Матеева – дизайнер на Art Look, заложи на визия „ Бъдеще в предишното “, за която се е въодушевила от типичните за Англия червени телефонни кабинки, които ни припомнят за предишното, само че ще се пренесат и в бъдещето. Аутфитът е решен напълно в алено. Топът е построен от голям брой преплитания, по този начин както се преплитат телефонните линии и предишното с бъдещето. Полата е изрисувана с безвредни игли, с цел да ни пренесат безвредно в бъдещето. Тоалетът беше допълнен от дървена чанта. Дръжката, направена от железна верига, приковава чантата, сходно на нас самите – ние, които сме приковани за телефоните си, даже когато са безжични.

Мария Радославова – дизайнер на Mia Atelier, презентира ръчно направени от естествена кожа чанти в композиция с колан на талията в комбиниране с дръжки от синджир или кожа, което акцентира женските форми. Чантите могат да бъдат в разнообразни комбинации, предлагайки огромно многообразие при слагането им и съчетаването им с публични и спортно-елегантни аутфити.

Модният бранд Papena, с дизайнер Пламена Мишева, показа два тоалета. Първият аутфит, типичен ¾ шлифер с разнообразни лице и тил, е предопределен за нежния пол и самата Пламена Мишева го показа. Под него имаше спортно-елегантен костюм, състоящ се от три елементи.

 

Второто произведение, което още веднъж беше по тематиката, само че предопределен за мъжкия пол, е дълъг черен панталон с външни джобове. Горната част съставлява овърсайз тениска, ръчно изрисувана, по която има худи с ръчни пришивки и още веднъж ръчно направена рисунка.

Дизайнерката Аксел Харди също презентира два тоалета. Първият се състоеше от няколко елементи - овърсайз манто във футуристичен дизайн с изменящ се контур. Отпред по-късо и е с кръстосани клипси, а откъм гърба по-дълго и е с прикачен голям джоб вид „ раница на гърба “.

 

Яката може да бъде изправена или разтворена на раменете. Мантото е направено от ластичен футуристичен изпъкнал плат, който припомня за костюм на астронавт. Освен него, тоалетът включва комплект от бюстие и мини пола, още веднъж с отпратка към бъдещето и припомня за костюм от „ филм в отвън орбита “. Предложението беше допълнено от гъвкави аксесоари, наподобяващи кабели или антени, които ускоряват футуристичния резултат. Второто произведение на Аксел Харди включваше обемен елек във футуристичен жанр, изработен от изпъкнал ластичен плат. Елекът е с отворен тил, с изменящ се контур чрез катарами и се носи с висока яка или разтворени краища. Съчетан с рокля в авангардна кройка, която няма шевове и се увива към тялото, и по този метод се оформят забавни силуети и странни футуристични форми. Платът е двулицев, като тъмната страна наподобява на Космос с планети и сияния. Тоалетът беше допълнен с гъвкави аксесоари за укрепване на футуристичния резултат, като те могат да се употребяват авангардно върху главата или да стърчат към тялото. Аутфитът може да откри приложение и във всекидневието, като се съчетае с чеп и високи ботуши, а аксесоарите следователно могат да се трансфорат в ефектно текстилно колие или усукана към цялата ръка гривна.

Радослава Лазарова – дизайнер на стилния бранд „ Блинк “, постави завършек на стилните презентациите, като показа сет от три елементи, които бяха в черен цвят. Тоалетът се състои от пола в асиметрична дължина с полупрозрачни детайли, а измежду материалите, с които е направена, участва мрежа от винил. Към нея беше прибавен футуристичен колан с ексцентрични форми, които са инкрустирани ръчно с кристали в графитени нюанси. Горната част съставлява корсет с градуирани чашки и авторска дантела. Нейният тоалет беше показан от Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 и лице на „ Златна игла 2021 “, и беше допълнен с ефектни очила на българката оптическа марка „ КВЯТ “.

Сред моделите се откроиха Вероника Стефанова, Станимира Йоцова – Мис Велинград 2021 и лице на „ КВЯТ “ за лято 2022, Кая Ценкова, Агнес Уейд - модел на „ Вог “ и „ Дьо магазин “, и притежател на голям брой интернационалните награди, която беше в България особено за събитието, както и очарователната певица Лидия Ангелова, която направи дебют в тази си роля.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР