Вече пет години без френско сирене, полски ябълки и испански

...
Вече пет години без френско сирене, полски ябълки и испански
Коментари Харесай

Русия: по-лоши храни на все по-високи цени

Вече пет години без френско сирене, полски ябълки и испански домати: през август 2014 Русия забрани вноса на месо, риба, зеленчуци, плодове, мляко и млечни артикули от Европейски Съюз и други страни като контрамярка на западните наказания, наложени на Москва поради съветската експанзия в Украйна. В тази възбрана Путин съзря късмет за Русия. Миналия декември той разгласи, че това е дало невиждан подтик на родното земеделие, а продажбите на вътрешния пазар се били нараснали 16 пъти.

И в действителност - в комерсиалната мрежа към този момент се оферират доста повече съветски хранителни артикули, показва по тематиката " Франкфуртер алгемайне Цайтунг " (ФАЦ). Някои от тях са с положително качество, като краставиците, морковите и аленото цвекло. Карфиол и броколи Русия внася в това време от Иран и Ливан, ябълки - от Крим или Южна Америка, хубавите, скъпи домати идват от Азербайджан, а по-обикновените са съветско произвеждане.
Сирене от палмово масло?
При млечните продкути в началото беше регистриран недостиг. Но след това на пазара се появиха съветски фалшификати на сирената Гауда и Пармезан. Основната им съставна част обаче е палмово масло, защото Русия създава прекомерно малко мляко. Така производителите поддържат относително ниски цени на продуктите. Качеството им обаче е по-ниско, показва ФАЦ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР