Вдъхновена от Ислямска държава терористична група на име "Джемаа Ансарут

...
Вдъхновена от Ислямска държава терористична група на име "Джемаа Ансарут
Коментари Харесай

Три бомби избухнаха в три църкви в Индонзия

Вдъхновена от Ислямска страна терористична група на име "Джемаа Ансарут Дауах " е направила трите набези в църкви в Индонзия, съобщи Ройтерс. Съобщава се за 9 починали и към 40 потърпевши, като трите гърмежа са били осъществени съвсем по едно и също време по време на утринните литургии в храмове във втория по огромния град на Индонезия Сурабая.
"Разследването продължава, като към момента има неразпознати жертви. За момента 9 са жертвита, а 40 души са настанени в болница ", удостовери представител на полицията пред организацията.
"Според информацията, с която разполагаме от полицията, офанзивите са били три - на улица "Дипонегоро ", на улица "Аржуно " и в региона на Губенг, при църквата Санта Мария. Всички ранени са били откарани по лечебни заведения ", обави Вава Мурванто - представител на Агенцията за национално разузнаване на Индонезия.
Атакувани църкви са Санта Мария, Дипонегро и Пантекоста, като в първата от тях се счита, че измежду починалите е и хипотетичният нападател камикадзе. Първият гърмеж е отекнал в католическата черква, а другите два - в Църква на петдесетници и в протестантска черква.
Атаките са осъществени броени дни откакто полицията постави завършек на протест и заложническа рецесия в затвор край Джакарта. В интервенцията починаха петима души и още петима бяха ранени. Ислямска страна пое отговорност за офанзивата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР