Вчера стана ясно, че 32-ите Летни олимпийски игри, които трябваше

...
Вчера стана ясно, че 32-ите Летни олимпийски игри, които трябваше
Коментари Харесай

Реакции от света на волейбола след отлагането на Токио 2020

Вчера стана ясно, че 32-ите Летни олимпийски игри, които трябваше да се проведат в Токио, се отсрочват. Това породи редица реакции от света на спорта.

Звездата на Полша и международния волейбол - Вилфредо Леон показа:

„ Разочарован съм, само че чаках това решение. За известно време ще би трябвало да се откажа от най-голямата си фантазия, само че всички ще изчакаме, това не е проблем. В момента спортът се засенчва, в този момент най-важно е да се преборим с епидемията. Това обаче не трансформира задачата ни, ще отидем в Токио през 2021 година, с цел да спечелим орден ", приключи той.

Не бе по-различно изявлението и на старши-треньора на поляците - Витал Хейнен.

„ Това бе едно рационално решение. Европа към момента се бори с ковид и би трябвало да извърви дълъг път. Съединени американски щати е още при започване на битката, ще минат най-малко няколко месеца, до момента в който целият свят се възвърне от тази страшна зараза. Ние не променяме настройката си, каквото и да стане. Отиваме в Токио, с цел да реализираме нещо огромно ", съобщи белгиецът.

Ето няколко думи и от именития разпределител Бруно Резенде.

„ Това решение беше неизбежно. Светът би трябвало да се оправи с ковид, а след това ще мислим за спорта. Щеше да е неуместно да се организира олимпиада в такива условия, няма проблем, ще изчакаме колкото е нужно. Съгласен съм с решението на МОК и го поддържам изцяло ", споделя Резенде.

Руската легенда Сергей Тетюхин добави следното:

„ На никого не му харесва, само че това е най-хубавото за спорта. Ще чакаме и ще се приспособяваме, най-важното е всички да бъдем здрави. Не можем да си вършим никакви проекти, до момента в който светът е в тази обстановка. Когато излезем от рецесията, ще пристигна време още веднъж за волейбол и спортът още веднъж ще заеме своето почтено място ", гласи мнението на Тетюхин.

Автор: Делян Калинков

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР