Вчера Алабаковски бе задържан за опожаряването на българския културен център

...
Вчера Алабаковски бе задържан за опожаряването на българския културен център
Коментари Харесай

Журналист: Палежът на културния център в Битоля не е солова акция

Вчера Алабаковски бе арестуван за опожаряването на българския културен център в Битоля, а през вчерашния ден направи признания като съобщи, че е провокирал пожара поради “патриотизъм”. Съдът в Битоля дефинира осем дни арест за изпълнителят. Прокуратурата стимулира настояването си за ареста му с довода, че причинителят може да се укрие и да избяга от правораздавателните органи.

Културният център “Иван Михайлов” в Битоля беше запален преди няколко дни. Веднага след вандалския акт външния ни министър Теодора Генчовска отиде на посещаване и дружно с сътрудника си от Скопие Буяр Османи осъдиха случилото се. Палежът провокира бурни реакции както у нас, по този начин и в Северна Македония.

“Случващото се сред двете страни е безусловно неприемливо. Основна виновност носят управляващите в Скопие, които толерират даже с държанието си – имам поради политическия хайлайф – сходно държание. Извършеното от Ламбе Алабаковски никога не е солова акция. Още повече, че той е известна персона. Неговият брат е част от структурите за сигурност в града”, акцентира Нешков пред Нова телевизия.

По думите му подпалването е типичен образец за тази идеология на омразата.

“Вчерашната вест не беше ареста – за македонските медии, институции и политици, а това, че той ще бъде защитаван гратис, че има благосклонности и поддръжка. Не излезе нито един юрист, нито един политик, нито едно гражданско и неправителствено съдружие, нито един публицист, който да напише, че случилото се би трябвало да бъде наказано. Че този вид държание е неприемливо. Ето типичен образец за антибългарска демонстрация и отношение към страната ни. Моето надълбоко разбиране е, че това не е солова акция. Още повече, че се приказва, че този човек се движи в среди, които са известни като антибългарски”, уточни Нешков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР