Възрастните хора могат да намалят риска от смърт като вършат

...
Възрастните хора могат да намалят риска от смърт като вършат
Коментари Харесай

Как възрастните хора могат да намалят риска от преждевременна смърт

Възрастните хора могат да понижат риска от гибел като правят повече домакинска работа и имат къси, само че интензивни прояви на интензивност

Университетът на Северна Каролина, съгласно уеб страницата news mail.ru, предизвиква възрастните хора да правят повече домакинска работа. Тази процедура ще ги поддържа здрави. Анализирани са данни от близо 17 000 американски дами (средна възраст при започване на изследването 72 години).

През 2011-2015 година доброволците бяха помолени да носят устройство, което записва броя на стъпките дневно и като цяло естеството на физическата интензивност през целия ден в продължение на четири до седем дни. Наблюденията продължиха до края на 2019 година През целия интервал на изследване 804 дами са умряли заради разнообразни аргументи.

Оказа се, че късите, само че интензивни прояви на интензивност денем удължават живота най-вече, най-лесно и най-ефективно. Това може да е осъществяване на домакинска работа, градинарство, качване и слизане по стълби, вървене до магазина, разходки в парка. Изчислено е, че горният предел в интерес на късите прояви на интензивност е 4500 стъпки дневно. Превишаването на този предел не дава никакви преимущества по повод увеличение продължителността на живота.

В същото време учените поучават, че дългите, разходки, без спирания, също са потребни. Така при дамите, които са правили повече от 2000 крачки на ден, рискът от гибел е понижен с 32%. В съпоставяне с цялостното обездвижване, спомагателните 1000 стъпки водят до 28% понижаване на риска от гибел през идващите години.

Сънят денем е освен потребен, само че и наложителен за възрастните хора, които желаят да удължат живота си

Следобедната сънливост усъвършенства ориентацията, плавността и работната памет. Известно е, че доста възрастни хора спят откакто се нахранят на обед. Според учените това е защитна реакция, която оказва помощ да се предотврати отслабването на когнитивните функционалности, оповестява РИА Новости.

Анализът е извършен с 2214 души на възраст над 60 години без когнитивно увреждане. От тях 1534 спят постоянно следобяд, до момента в който 680 не спят. Средната дълготрайност на нощния сън и в двете групи е към 6,5 часа, а дневният сън е от 5 минути до 2 часа. Записана е и честотата на дневния сън през седмицата. Доброволците бяха тествани за оценка на техните познавателни качества.

Оказа се, че резултатите от качествата са по-високи при хора, които постоянно спят денем. Учените считат, че сънят оказва помощ да се контролира имунната реакция на организма и по този метод възпалението. Хората с по-високи равнища на инфектиране са по-склонни да спят като цяло. Освен това веществата, участващи в реакцията на инфектиране, са свързани с нарушавания на съня.

С придвижване на възрастта равнището на инфектиране в тялото се покачва. Очевидно дневният сън е адаптивен механизъм за управление на възпалението. Вярно е, че дневният сън има и негативни последствия. По-специално, следобедният сън постоянно се свързва със затънал метод на живот и отклонения в лептина и грелина. Тези два хормона оказват помощ за контролиране на енергийния метаболизъм. Нарушаването на техния баланс усилва апетита и заплашва от повишен банкет на калории.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР