Възрастен жител на Добрич стана жертва на нов вид измама.

...
Възрастен жител на Добрич стана жертва на нов вид измама.
Коментари Харесай

Жител на Добрич стана жертва на нов вид измама - „европейска пенсия“

Възрастен гражданин на Добрич стана жертва на нов тип машинация. 86-годишният мъж е бил измамен, че е утвърден да получава европейска пенсия в размер на 1200 лева на месец, само че първо би трябвало да заплати еднократна сума за подготовка на документите, съобщи БНР. 
Измамникът се търси от полицията и към момента не е арестуван. Излъганият мъж е дал негово в детайли изложение. 
На 20 август възрастният гражданин на Добрич отива на обзор към Първа градска поликлиника. По пътя си той бива заговорен от чужд мъж, който го пита дали получава европейска пенсия и в случай че не, желае ли да бъде включен в този тип подкрепяне. 86-годишният мъж демонстрира интерес за опцията да взема по 1200 лева месечно и се доверява на непознатия, показа шеф бранш Криминална полиция към ОД на Министерство на вътрешните работи в Добрич Светослав Савов. 
Хронологията продължава с посещаване до дома на възрастния човек, с цел да вземе нужната сума за таксата, срещат се още веднъж с измамника на скамейка наоколо до Съдебната палата, предава сумата и остава да чака да се върнат с документите му. Едва откакто никой не се появява в границите на съвсем час, възрастният мъж се досеща, че става въпрос за машинация, описа БНР. 
Ощетеният споделя с здравното лице, при който отива на обзор и надлежно е подаден сигнал и до полицията. 
Предприети са дейности по установяването на причинителя на измамата. 
Статистиката от няколко години насам сочи, че случаите на измами доста понижават, като за първото шестмесечие на 2020 година те са 20 и нито една не е телефонна, означи още БНР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР