Възраждане организира протест срещу предложенията за предоставяне на военна помощ

...
Възраждане организира протест срещу предложенията за предоставяне на военна помощ
Коментари Харесай

Възраждане развяха руски знамена на протест срещу окупаторите

" Възраждане " провежда митинг против предложенията за даване на военна помощ на Украйна и " въвличането на България във войната ". 

Почти цялата тирада на Костадин Костадинов на митинга обаче беше ориентирана против наличието на съюзнически войски от НАТО в България - част от напъните по подсилване на източния фланг на алианса поради съветската военна инвазия в Украйна. 

Председателят на партията разгласи, че предлагането за военна помощ на Украйна трябвало да се разисква от депутатите през днешния ден, " само че те се уплашиха ". 

По същото време в пленарната зала на Народното събрание беше отхвърлено предложение на " Възраждане " за преустановяване на Споразумение сред държавното управление на Република България и държавното управление на Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата. 

" За " предлагането гласоподаваха единствено 11 души - с двама по-малко от числеността на ПГ на " Възраждане ". 

Костадинов упрекна " двете пети колони " - ръководещите и опозиционните партии ГЕРБ и Движение за права и свободи - в това, че правили " неповторимо съревнование по слагачество " поради гласовете в поддръжка на обезпечаване на военно-техническа помощ на Украйна. 

Той разгласи, че Украйна е " братска страна като Русия, по тази причина не желаеме да взимаме страна в този спор ". В същото време той се възмути, че на 24 март имаше шествие в поддръжка на Украйна в София с знамена и лозунги на украински език. 

" Ние пуснахме десетки хиляди украинци да дойдат, грижим се за тях и какво получихме - митинг в центъра на София с украински флагове, в който се настояваше България да вземе присъединяване във войната ", сподели Костадинов пред множеството. 

На площада пред Народното събрание се вееха голям брой съветски знамена, така наречен " Георгиевски ленти " от съветския боен медал и емблеми " Z ", трансформирали се в знак на военната агитация на Кремъл. 



На афиш на един от протестиращите беше изписано " Зеленски = наЦионист ", като пребоядисаното знаме на Израел беше сложено до нацистка свастика. 

Костадинов " изпреварващо " упрекна медиите за това, че се концентрират върху проруската символика, развявана от последователите на партията му. 

" Това бъдете сигурни, че ще се развърти до края на деня, защото  националните предатели, които ни ръководят, държат на едно нещо - на заспалия български дух ", беше коментарът му, до момента в който зад тила му до паметника на Цар Освободител мъж държеше " съчленен " българо-руски трикольор. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР