Възпитаници на Математическата гимназия във Варна ще са единствените българчета,

...
Възпитаници на Математическата гимназия във Варна ще са единствените българчета,
Коментари Харесай

Ученици от Варна ще бранят спортната чест на България на световната гимназиада в Бразилия

Възпитаници на Математическата гимназия във Варна ще са единствените българчета, които ще бранят спортната чест на България на Световните училищен игри по лека атлетика. Олимпиадата ще се организира от 19 до 27 август 2023 година в Рио де Жанейро, Бразилия.

В нея право на присъединяване, като републикански първенец, има тимът на Математическата гимназия " Д-р Петър Берон " във Варна.

Делегацията за надпреварата се състои от 10 състезатели и 2-ма ръководители от МГ. В игрите вземат участие възпитаници, родени през 2008, 2009, 2010 година. Участието се провежда и координира от Българската асоциация спорт за учащи (БАСУ).

Българският тим е от Снежана Аначкова и Добромир Демиров - ръководители треньори, и състезателите: Даниел Табанлиев, Васил Бояновски, Андрей Шехредски, Алекс Андреев, Максим Колев, Николина Радева, Деница Узунова, Елеонора Бочева, Леонора Янкова и Стефания Костадинова.

Те бяха изпратени през днешния ден в постройката на Община Варна персонално от кмета Иван Портних. Развълнуван съм! Много съм щастлив. Варна обича спорта, сподели прочуствено той и им пожела високи спортни триумфи, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

В осъществяване на съглашение за съдействие сред побратимени общини Варна и Дордрехт за 2023 година се планува присъединяване на варненски плувци в плувен маратон в Дордрехт, Нидерландия, стана ясно още на тържественото събитие в постройката на Общината в морския град. Определените двама участници са на база най-предно класирали се варненски плувци от плувния маратон Галата - Варна 2022, които да показват Варна на интернационалния конгрес, който ще се организира на 27 август т.г. Това са Александра Вачкова, Антоний Моралийски и треньора Джорджия Кадоглу.

И двата тима получиха българското знаме от кмета Портних, което да развеят на спортните конгреси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР