Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Украйна в

...
Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Украйна в
Коментари Харесай

България и Украйна обсъдиха възможности за задълбочаване на сътрудничеството

Възможностите за задълбочаване на съдействието сред България и Украйна в редица области от съвместен интерес, както и в подтекста на самодейността на украинския президент „ Формула за мир “ , както и във връзка с следвоенното възобновяване на Украйна са разискали на среща в Министерството на външните работи (МВнР) заместник-министърът на външните работи Тихомир Стойчев и изключителният и пълномощен дипломат на Украйна у нас Олеся Илашчук. Това оповестиха от Министерство на външните работи на уеб страницата си.

Двамата са разискали настоящите въпроси в двустранното съдействие в подтекста на засиления политически разговор през последните месеци.

Българската страна изрично осъжда въоръжената експанзия на Руската федерация против Украйна и ще продължи да поддържа независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, се показва в известието.

В хода на диалога бе откроена ролята на историческата българска общественост в Украйна за развиването на двустранните връзки.

Новоназначеният ексклузивен и пълномощен дипломат на Украйна Олеся Илашчук връчи акредитивните си писма при започване на април. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР