Дрезденската награда за мир, която се присъжда на хора с

...
Дрезденската награда за мир, която се присъжда на хора с
Коментари Харесай

Навални получи посмъртно Дрезденската награда за мир

Дрезденската премия за мир, която се присъжда на хора с извънреден принос за мира и интернационалното съгласие, бе връчена тържествено на Юлия Навалная - вдовицата на съветския опозиционер Алексей Навални, който тази година стана лауреат посмъртно.
 

Тържествена тирада на церемонията произнесе някогашният немски президент Йоахим Гаук, който назова Навални " съперник, от който Путин е изпитвал боязън "  и изрази мнението си, че нито един различен водач на опозицията в Русия не е имал сходна харизма.
 

" Алексей Навални е лицето на съпротивата против съветската държавна политика, която се отнася пренебрежително към индивида ", се отбелязва на уеб страницата на премията. " Навални продължаваше да бърка в раните на съветската тирания и се трансформира в най-голямата заплаха за Путин и неговата система. Затова стана политически пандизчия, чиято гибел въплъщава безкрайния брой хора, които се борят за свободата и демокрацията в
Русия, заплащайки това със затвор или гибел ", гласи аргументацията на журито.
 
То акцентира и следното: " Посмъртното отсъждане на Дрезденската премия за мир на Алексей Навални е призвано да отдаде дължимото на неговата привъзраност към свободата, демокрацията и мира. Съпротивата на опозиционера бе и остава въодушевяващ образец за всички правозащитници, които не престават своята активност ".

Volodymir was nominated for the Nobel Peace Prize.
— NEXTA (@nexta_tv)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР