Въвежда автоматичното изтриване по подразбиране в услугите сиУслугите на Google

...
Въвежда автоматичното изтриване по подразбиране в услугите сиУслугите на Google
Коментари Харесай

Google ще съхранява по-малко информация за потребителите

Въвежда автоматизираното заличаване по дифолт в услугите си

Услугите на Гугъл по дифолт ще изтриват автоматизирано данни за потребителите
(снимка: Google)

Гугъл разгласи промени в настройките за сигурност на своите услуги, вследствие на които сървърите на интернет компанията ще съхраняват по-малко поверителна информация за потребителите, излиза наяве от публично известие .

От през вчерашния ден в настройките на Googe акаунта за следене на дейностите на потребителите работи функционалност за автоматизирано заличаване на историята на местоположението и приложенията, както и на историята на търсенето в мрежата след приключване на 18 месеца.

Освен това е добавена функционалност за автоматизирано заличаване на данни в YouTube. Срокът за опазване на информацията за нови сметки и консуматори, които за първи път са присъединили съхранението на историята на гледанията в YouTube, е 36 месеца.
още по тематиката
Разработчиците са опростили също достъпа до настройките за сигурност при търсене с Гугъл, както и прекосяването в режим „ тайно ” на браузъра, усъвършенствани са и настройките за дискретност.

Преминаването в режим тайно става доста просто – би трябвало да натиснете и задържите фотографията на профила си. Функцията към този момент е налична в Гугъл и Гугъл Maps за iOS, а в близко бъдеще ще се появи и в други приложения на интернет компанията.

Опцията за автоматизирано заличаване на историята на местоположенията, приложенията и търсенията в мрежата се появи още предходната година. Потребителят може да конфигурира функционалността, тъй че данните, включително гласови поръчки, да бъдат автоматизирано изтривани от Гугъл след 3 или 18 месеца.

Новото в този момент е, че автоматизираното заличаване в настройките за следене на дейностите на потребителя работи по дифолт в услугите на Гугъл.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР