Въведение В непрекъснато развиващия се пейзаж на дигиталните финанси,

...
<!-- --> Въведение
В непрекъснато развиващия се пейзаж на дигиталните финанси,
Коментари Харесай

Топ 5 места за използване на криптовалута през 2024 г

Въведение

В непрестанно развиващия се пейзаж на цифровите финанси, криптовалутите се обрисуваха като революционна мощ с голям брой евентуални приложения. Освен ролята си на децентрализирано средство за продан, криптовалутите откриха неповторима полза в разнообразни браншове. В тази публикация ще разгледаме първите пет изключително противоречиви, само че сега постоянно срещани приложения.

Глобални транзакции и парични преводи

Основната функционалност на криптовалутата е да разрешава бързи, трансгранични транзакции като децентрализирана валута. Използването на криптовалута за бързи транзакции също се усилва в онлайн игрите и можете да видите какъв брой казина употребяват криптовалута в рекомендациите за казино уеб сайтове . Традиционните банкови системи постоянно включват дълги времена за обработка и високи такси за интернационалните преводи. Според отчет на Световната банка междинната цена на световните парични преводи през първото тримесечие на 2022 година е била към 6.75%.

Междувременно криптовалутите оферират по-бърза опция с понижени такси и по-кратки времена за обработка заради транзакции, основани на блокчейн. Например, Биткойн транзакция лишава към 10 минути в множеството случаи, без значение от сумата или получателя. Тази успеваемост трансформира криптовалутите в привлекателна алтернатива за физически лица и компании, участващи в интернационалната търговия и парични преводи.

Платформа за децентрализирано финансиране (DeFi)

Блокчейн технологията, децентрализираното финансиране или DeFi се употребява новаторско във финансовия бранш. Платформите DeFi употребяват смарт контракти, с цел да основат децентрализирани други възможности на обичайните финансови услуги, в това число кредитиране, взимане на заеми и търговия.

Според последните данни общата стойност на активите (TVL), притежавани от DeFi платформите, надвишава 150 милиарда $. Възможността да печелите рента върху вашата криптовалута, да заемате активи без обичайната кредитна инспекция и да участвате в децентрализирани транзакции способства за възходящия брой консуматори на DeFi платформите. Децентрализираният темперамент на тези платформи понижава потребността от медиатори, като дава на потребителите по-голяма финансова автономност.

Токенизация на активи

Криптовалутите улесняват токенизирането на активи, представяйки собствеността върху активи в цифрова форма в блокчейн. Това сътвори нови благоприятни условия за частична благосъстоятелност върху активи с висока стойност като недвижими парцели, изкуство и дялове на компании.

Според изследване на Deloitte , световният пазар на токенизация се чака да доближи 4.2 милиарда $ до 2025 година Токенизацията демократизира достъпа до обичайно частни активи, като дава нараснала ликвидност, по-ниски бариери за нахлуване и усъвършенстван достъп до по-широк кръг вложители. Прозрачният и неизменим темперамент на блокчейн технологията подсигурява, че записите за благосъстоятелност са сигурни, намалявайки риска от измами и подобрявайки цялостното доверие на пазара. Токенизацията на активи може да се приложи към разнообразни активи, в това число изкуство, акции, облигации, недопечен нефт и злато. Токенизацията на активи има следните преимущества:

Увеличете ликвидността: Като разделите собствеността върху даден актив на по-малки елементи и ги продадете, можете да увеличите ликвидността на актива. Например, в случай че апартамент на стойност 10 милиарда вона е разграничен на 1 милион токена, един токен може да бъде продаден за 10 милиона вона. По този метод всеки, който желае да има апартамент, може да придобие благосъстоятелност когато и да е, като закупи нужния брой токени.

По-ниски бариери за нахлуване: Токенизацията на активи отваря благоприятни условия даже за дребни вложители да влагат в активи с висока стойност. Например, в случай че апартамент на стойност 10 милиарда вона е разграничен на 1 милион токена, един токен може да бъде продаден за 10 милиона вона. По този метод всеки, който може да влага 10 милиона вона, може да влага в апартамент когато и да е.

Повишена досегаемост за по-широк кръг вложители: Чрез токенизация на активи всеки, на всички места по света, може да влага в активи. Например, в случай че човек в Корея желае да има неподвижен парцел в Съединените щати, това може да се реализира посредством токенизация на недвижими парцели.

Въпреки че токенизацията на активи към момента е в начален етап, нейният капацитет е голям. Очаква се токенизацията на активи да демократизира достъпа до обичайни активи, да увеличи успеваемостта на пазарите на активи и да сътвори нови благоприятни условия за вложения.

Токенизацията на активи към този момент се ползва в разнообразни области. Ето някои съответни образци за токенизация на активи:

Токенизация на недвижими парцели: Токенизацията на недвижими парцели е най-представителният образец за токенизация на активи. Чрез токенизацията на недвижими парцели лицата могат да купуват скъпи недвижими парцели за дребни суми. Например, основаният в Сингапур разработчик на недвижими парцели Metapolis работи върху план за развиване на недвижими парцели на стойност 100 милиона $ посредством токенизация на недвижими парцели.

Токенизиране на изкуството: Токенизирането на изкуството способства за увеличение на ликвидността на изкуството и разрешава на повече хора да влагат в изкуство. Например Masterworks, американска платформа за търговия с изкуство, сътвори фонд за изкуство на стойност 30 милиона $ посредством токенизация на изкуството.

Токенизация на акциите на компанията: Токенизацията на акциите на компанията дава нов метод за дребните вложители да влагат в акции на компанията. Например Security Token Exchange, започваща компания в Съединени американски щати, събра 20 милиона $ финансиране посредством токенизиране на акциите на компанията.

Международна електронна търговия

Глобалният пазар на електронна търговия претърпява забележителен напредък и трансграничните транзакции стават все по-чести. Криптовалутите дават на търговците и потребителите различно средство за заплащане, което заобикаля компликации като такси за конвертиране на валута и забавени времена за обработка, свързани с обичайните интернационалните транзакции. Според изследване на PwC 27% от потребителите към този момент употребяват или имат криптовалута, което демонстрира възходящото приемане на цифровите валути в пространството за електронна търговия.

Чрез консолидиране на заплащания с криптовалута в своите платформи, търговците могат да понижат транзакционните разноски и да разширят своята потребителска база. Използването на криптовалута в електронната търговия освен опростява процеса на заплащане, само че също по този начин адресира опасенията, свързани с измами и възобновяване на суми, осигурявайки по-безопасна и по-ефективна среда за транзакции.

Хазарт и онлайн игри

Връзката на криптовалутата с хазартната промишленост е един от спорните, само че значими случаи на приложимост. Онлайн казината и платформите за стейкинг одобряват криптовалути, с цел да подобрят преживяването на потребителите и да отговорят на регулаторните провокации. Според последните статистики се чака световният пазар на онлайн хазарт да доближи 127.3 милиарда $ до 2027 година, а криптовалутите играят забележителна роля в това. Търговията с криптовалута в хазартната промишленост предлага по-голяма дискретност, по-бързи тегления и понижени транзакционни разноски.

Освен това блокчейн технологията обезпечава транспарантна, доказуемо почтена игра, подобрявайки доверието сред играчи и оператори. Докато някои към момента имат опасения по отношение на виновния хазарт и спазването на регулаторните условия, консолидирането на криптовалутите в хазартната промишленост показва адаптивността и гъвкавостта на цифровите активи. Тъй като пространството на криптовалутите продължава да се развива и предизвиква нова епоха на нововъведения и финансово включване, ще бъде забавно да се види по какъв начин тези технологии оформят и нарушават съществуващите парадигми.

Заключение

Криптовалутата надвишава ролята си на дигитсална валута и се употребява новаторско в разнообразни промишлености. От лекотата на трансграничните транзакции до спирането на обичайните финансови системи посредством DeFi (децентрализирано финансиране), криптовалутите не престават да предефинират нашето схващане за финансовите системи посредством блокчейн технологията. Макар и спорно, консолидираното на криптовалутите в хазартната промишленост показва гъвкавостта и многофункционалността на цифровите активи.

Освен това цената на криптовалутата нараства с времето. Тези трендове дават нови вероятности на финансовите пазари и дават забавни вероятности за това по какъв начин криптовалутите ще се развиват в бъдеще. Можете да продължите да четете тази публикация за повече детайлности по отношение на това. Ако желаете да видите вероятностите за международната стопанска система, можете да ги разгледате в тази публикация.



СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР