Във вторник акциите на Tesla стигнаха до най-ниската си цена

...
Във вторник акциите на Tesla стигнаха до най-ниската си цена
Коментари Харесай

Акциите на Tesla поевтиняха драстично, постът на Мъск започва да се клати

Във вторник акциите на Tesla стигнаха до най-ниската си цена от повече от две години насам - поевтиняване, което се случва на гърба на тежък финансов интервал за автомобилния производител.

От началото на октомври компанията е изгубила повече от половината от цената си, като вложителите показаха терзанията си от метода, по който Илон Мъск я ръководи. Една от главните рецензии е, че новото бизнес начинание на милиардера, Twitter, лишава прекомерно огромен % от вниманието и времето му.

Периодът му отпред на обществената мрежа е белязан от цялостен безпорядък - постоянно вкарва промени в политиката на платформата, след което ги анулира. Наскоро разгласи, че ще отстъпи позицията си на изпълнителен шеф, откакто потребителите гласоподаваха да го направи в анкета. Според специалисти непоследователността му въздейства и на доверието, което Tesla получава - от ноември 2021 година акциите на компанията са поевтинели със 73%.

Спадът в цената на Tesla във вторник бе с 11.4% и пристигна, откакто Reuters заяви, че производството в завода в Шангай ще бъде понижено през януари. Появиха се и терзания, че търсенето също ще означи декаданс.

Рестрикциите и дългите карантини в Китай провокират сериозен проблем с доставките на части, като упованията са естественото произвеждане да бъде обновено най-рано в края на февруари.

Според разбор на медията цените на колите на Tesla втора ръка също падат по-бързо от останалите.Проблемът с продажбите проличава и от това, че компанията дава повече отстъпки както на китайските, по този начин и на американските си клиенти.

Мъск отдаде усложненията на повишението на лихвените проценти от Федералния запас, като уточни, че те карат " хората от ден на ден да трансферират средствата си от акции в пари в брой. " Бизнесменът продаде близо 4 милиарда от личния си дял в Tesla през миналата година, с цел да финансира договорката за закупуването на Twitter. В средата на декември разгласи, че няма да продава повече от акциите си в компанията в идващите " най-малко 18-24 месеца ".

Според анализатори, представени от The Guardian, съществува действителна опция Мъск да бъде заставен да се отдръпна от поста на изпълнителен шеф на автомобилния гиган, като към този момент е изправен и пред правосъдно дело, обвързвано с изказванията, че не е съумял да се концентрира върху Tesla поради свои външни инициативи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР