Във форума militaryrussia.ru блогърът Chippendale предлага интересни спътникови снимки от

...
Във форума militaryrussia.ru блогърът Chippendale предлага интересни спътникови снимки от
Коментари Харесай

Блогър: Крилатата ракета с ядрен двигател „Буревестник” е базирана на полигон Капустин Яр

Във форума militaryrussia.ru блогърът Chippendale предлага забавни сателитни фотоси от съветския 4-ти Държавен централен полигон, по-известен като „ полигон Капустин Яр” на към 100 км източно от Волгоград.

На фотосите се вижда комплекс от уреди, чието предопределение може единствено да се допуска. Строителството на комплекса стартира в средата на 2014 година и като цяло завършва при започване на 2016 година По редица признаци може да се допусна, че едната е бойната позиция на междуконтиненталната крилата ракета (МКР) „ Буревестник”.

Площадките са две на разстояние 4,8 км: едната съставлява стартовата (бойна) позиция със заровени резервоари за гориво и преносими укрития за пусковите установки (аналогични бяха открити край селището Панково на Нова Земя); втората площадка е складова и служи за разполагане на контейнери и техника за обезпечаване на стартовете.


Бойна позиция за изстрелване на МКР " Буревестник "

Вероятно е, че точно на тази площадка са осъществявани първичните тествания на МКР, минали, съгласно клюки, без потребление на нуклеарна силова установка. Също по този начин е допустимо площадката да се употребява за експериментиране на съставените елементи на комплекса и образованието на военния личен състав. Може да се допусна, че точно на тази площадка ще бъде ситуиран за опитно бойно дежурство МКР „ Буревестник” след привършване на тестванията.


Складова позиция

/ БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР