Във финална фаза е основният ремонт на най-големия и натоварен

...
Във финална фаза е основният ремонт на най-големия и натоварен
Коментари Харесай

Приключва основният ремонт на най-големия булевард във Велико Търново – "България"

Във крайна фаза е главният ремонт на най-големия и претрупан бул. във Велико Търново - " България ", който е главната връзка на основния път от София с огромните квартали " Колю Фичето ", " Картала " и централната градска част. Подменят се 5 км водопроводи и главен канализационен колектор, следва и изцяло преасфалтиране.

Реконструкцията стартира през ноември 2021 година, а в центъра на града бяха включени сектори от централните улици " Васил Левски ", " Бачо Киро " и " Цар Самуил ". Община Велико Търново ги разпореди в допълнение, с цел да реши един от наболелите проблеми - наводняването на сектор от града покрай студентския стол.

Новата канализация е с сред три и четири пъти по-голям потенциал, а с полагането на същия актуален вид колектор и под бул. " България " казусът при проливните дъждове към този момент ще бъде решен.

Проектът поставя край и на други хорски несгоди, чакащи решение повече от десетилетие - с дългогодишните ВиК повреди по бул. " България ". Новите тръби за питейна вода са както с по-висок дебит, по този начин и направени от модерни материали и имат експлоатационен период 50 години.
Реклама
В рамките на месец се чака завършване на промяната на водопроводите и канализацията, след което стартира преасфалтирането.

Паралелно с това ще бъде осъществен главен ремонт и метаморфоза на огромното кръстовище на булеварда с още четири улици - " Краков ", " Полтава ", " Освобождение " и " Беляковско шосе ". Изчистени ще бъдат всички конфликтни точки, а приоритет се дава на градския превоз.

Цялостната инвестиция в инфраструктурата по трите плана надвишава 5.5 млн. лв.. ВиК мрежата се заплаща от държавния бюджет - с Постановление на Министерски съвет от декември 2020 година А преасфалтирането и новото кръстовище са финансирани по плана за интегриран градски превоз по Оперативна програма " Региони в напредък ".
Градският рейс във Велико Търново става смарт
До края на лятото във Велико Търново ще бъде пусната цифрова осведомителна система - 25 осведомителни табла ще бъдат инсталирани по главните спирки в града. Всеки рейс ще бъде оборудван с GPS устройство, а на спирката ще се демонстрират минутите до идването му. Разработва се и приложение за смарт устройства, с което хората ще могат елементарно да схванат по какъв начин да се придвижат от точка до точка.
Реклама
Цялата информация ще постъпва в надзорен център в общината, обхванато ще бъде и паркирането.

Инвестицията е по плана на община Велико Търново за интегриран градски превоз. Друга от ограниченията по него е построяването на два буферни паркинга. Първият от тях се намира в подножието на Балдуиновата кула, а строителството му напредва. Ще бъдат завършени общо 145 паркоместа, от които 10 ще са за туристически рейсове, 16 - за електрически коли, и 8 - за хора с увреждания.
Паркингът ще разполага с две станции за електрически автомобили, устройства за таксуване, електронно табло и други
Транспортът до историческите забележителности, музейните обекти в Стария град и до централната част ще се реализира посредством електрически рейсове, които към този момент са закупени от община Велико Търново.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Свят 2 Политика 3 Политика 1 Политика 2 Политика 3 Политика 1 Политика 2 Финансови артикули 3 Предприемач Реклама
По същия план продължава строителствотои на пешеходния надлез над натоварената улица " Магистрална ", която е част от основния път София - Варна. С него се облекчава пешеходната връзка на кварталите " Бузлуджа " и " Зона Б " с централния бул. " Никола Габровски ". Вече са изпълнени главните структури, фундаменти и носещи колони.

Самият надлез е от модулен вид, пространството ще бъде напълно покрито, с цел да защищава преминаващите от неприятни метеорологични условия. Ще бъде инсталирано осветяване, ще има обезпечен достъп и за трудноподвижни лица.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Градове
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР