Ватиканът обяви операциите за смяна на пола и сурогатното майчинство

...
Ватиканът обяви операциите за смяна на пола и сурогатното майчинство
Коментари Харесай

Ватиканът осъди смяната на пола

Ватиканът разгласи интервенциите за промяна на пола и сурогатното майчинство за сериозна опасност за човешкото достолепие, поставяйки ги наедно с аборта и евтаназията като практики, които нарушават божия проект за човешкия живот, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.
Дикастерията за доктрината на вярата на Ватикана издаде „ Безкрайно достолепие “ - документ от 20 страници, над който работи от пет години. След изчерпателен обзор през последните месеци той бе утвърден на 25 март от папа Франциск, който подреди публикуването му.
Текстът отхвърля „ джендър теорията “ или концепцията, че полът на човек може да се сменя. Посочва се, че Бог е основал мъжа и дамата разнообразни от биологична позиция и човек не би трябвало да се бърка в Божия проект или да се пробва „ самичък да се прави на Бог “.
„ Всяка промяна на пола по предписание заплашва неповторимото достолепие, получено от човек сега на зачатието му “, написа в документа. Той в същото време подлага на критика страните, които криминализират хомосексуалността. Според папата да си гей " не е закононарушение ".
Документът обобщава авансово дефинирани позиции на Ватикана и повтаря католическата теория, противопоставяща се на абортите и евтаназията, добавяйки към листата някои от главните терзания на Франциск като папа: заканите за човешкото достолепие, подбудени от бедността, войната, трафика на хора и насилствената миграция.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР