Васил Божков, обвинен в 19 престъпления, бе изкаран от Летище

...
Васил Божков, обвинен в 19 престъпления, бе изкаран от Летище
Коментари Харесай

Васил Божков изкаран от летището, отива в МВР болница

Васил Божков, упрекнат в 19 закононарушения, бе изкаран от Летище София и ще бъде закаран в Министерство на вътрешните работи болница. Това заяви адвокатът Стоян Баумайер му на въпрос от " 24 часа " накъде откараха клиента му. Юристът изясни, че това е общоприета процедура. Божков остана безгласен, само че юристът му уточни, че той се е прибрал в първия вероятен миг. Преди това е имало опасност за живота му и от Дубай не му разрешили да напусне страната. Разрешението било получено завчера, а през днешния ден бил първият вероятен полет. След Министерство на вътрешните работи болница Божков ще бъде откаран в ареста, защото има заповед за задържането му до 72 часа.

" Божков се прибра самичък и по лично предпочитание ", изясни Баумайер и подсети, че екстрадицията му е била отказана преди 2 години от ОАЕ. Той ще бъде разпитан и като очевидец на друго дело. Самолетът с Васил Божков на борда кацна в София преди повече от час. Той се приземи на Терминал 2. 

Адвокатът, с който е дошъл Божков от Дубай е Стоян Баумайер. Той съобщи, че бизнесменът се е върнал напълно непринудено и при първа опция, тъй като до завчера той нямал позволение от управляващите в Дубай да напуща страната от основание за неговата сигурност.

Още на пистата Божков бе посрещнат от екип на Гранична полиция. Униформените го водиха за медицински прегледи, както е по процедура, и му връчиха призовката, че е търсен.

Граничарите ще предадат Божков на следователи, които ще му предявят 3 следствия, по които предприемачът е обвинен. С него е юристът му Георги Гатев. 
 

 
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР