Вашето мнение е важно за насУчаствайте в , за да

...
Вашето мнение е важно за насУчаствайте в , за да
Коментари Харесай

Над 130 души загинаха и десетки бяха ранени при рухване на мост в Индия 

Вашето мнение е значимо за нас
Участвайте в, с цел да подобрим нашия уебсайт. Отнема единствено 5 минути.

Поне 132-ма души са починали и десетки са ранени при срутване на провесен мост в индийския щат Гуджарат в неделя. Съоръжението датира от колониалната ера и е паднало в миг, когато е било цялостно хора, събрали се, с цел да следят отбелязването на локални хиндуистки празници, съобщи Ройтерс.

По данни на локалните управляващи измежду жертвите има и неизяснен брой деца. При рухването на моста в региона е имало над 400 души, а на самото оборудване - над 150 души, сподели щатският вътрешен министър Харш Сунгави.

В интервенцията по търсене на оживели, паднали в река Маччу, са се присъединили десетки военнослужещи оъ военноморските и военновъздушнитер сили на страната. Назначен е и петчленен проверяващ екип, който да откри аргументите за нещастието.

Премиерът Нарендра Моди, който е на тридневно посещаване в родния си Гуджарат, заяви, че управлява персонално избавителната интервенция, в която се включиха и локални поданици. Той подреди на щатския министър председател да се задейства целият разполагаем запас за избавителната интервенция, съобщи Българска телеграфна агенция.

Опозицията упрекна държавното управление, че преди мостът да бъде още веднъж отворен за обществеността, не му е била направена цялостна техническа оценка, както и такава за тежестта, която може да понесе. Съоръжението е било затворено за ремонт в продължение на половин година и е било отворено за гости през предходната седмица.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР