Varna24.bg Все още е твърде рано да се говори за разхлабване

...
Varna24.bg
Все още е твърде рано да се говори за разхлабване
Коментари Харесай

Експерт: Рано е за разхлабване на мерките в България, но локдаунът е временно решение

 Varna24.bg " Все още е прекомерно рано да се приказва за разхлабване на ограниченията. Сега главното е хората, които не са имунизирани и не са боледували, да се тестват ".Това съобщи в студиото на " Събуди се " епидемиологът и консултант на здравния министър проф. Мира Кожухарова. И добави: " Локдаунът е краткотрайно решение, което не поддържам. Вярвам, че с имунизация, ще реализираме повече триумфи ". 

" Интересът към имунизацията се увеличи – най-много поради въвеждането на зеления документ. През последната седмица имаме извънредно висок брой ваксинирани, какъвто не е имало от дълго време ", акцентира професорът. 

Тя изрече възмущението си от обстоятелството, че има лекари, които издават подправени документи за имунизация. " Нека не забравяме, че това е заболяване, от което се умира ", уточни тя.

По думите й в последната седмица се вижда удобна наклонност, обвързвана с пандемията. " Броят на позитивните случаи понижава, само че приказваме за едно развиване във тип на поредни талази ", акцентира тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР