Вариантът Омикрон може да оцелее по-дълго върху пластмасови повърхности и

...
Вариантът Омикрон може да оцелее по-дълго върху пластмасови повърхности и
Коментари Харесай

Омикрон оцелява по-дълго от останалите варианти върху повърхности и човешка кожа


Вариантът Омикрон може да оцелее по-дълго върху пластмасови повърхности и човешка кожа, в сравнение с по-ранните версии на ковид , откриха японски откриватели при лабораторни проби.

Според тях високата му " непоклатимост в околната среда " - способността му да остава инфектиран, може да е помогнала на Омикрон да измести Делта като преобладаващ вид и да се популяризира бързо. Върху пластмасови повърхности междинното време на оцеляване на истинския вариант и разновидностите Алфа, Бета, Гама и Делта е надлежно 56 часа, 191,3 часа, 156,6 часа, 59,3 часа и 114,0 часа. В съпоставяне със 193,5 часа за варианта Омикрон , оповестяват откривателите в bioRxiv. Върху кожни проби от трупове междинното време за оцеляване на вируса е 8,6 часа за истинската версия, 19,6 часа за Алфа, 19,1 часа за Бета, 11,0 часа за Гама, 16,8 часа за Делта и 21,1 часа за Омикрон.

Върху кожата всички разновидности са изцяло инактивирани при 15-секундно излагане на дезинфектанти за ръце на алкохолна основа . " Ето за какво ", заключават откривателите, " е мощно целесъобразно в актуалните практики за надзор на инфекциите (хигиена на ръцете) да се употребяват дезинфектанти,... както е препоръчано от Световната здравна организация. "

Извършването на бързи проби за антигени е най-добре да се извърши с тампон от носа.

Потребителите на бързи антигенни проби за разкриване на COVID-19 би трябвало да вземат секрет от ноздрите си съгласно напътствията на производителя, а не вместо това да вземат секрет от гърлото или бузата , демонстрират нови проучвания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР