Върху по-голямата част от Европа през юни преобладаваха нехарактерно високи

...
Върху по-голямата част от Европа през юни преобладаваха нехарактерно високи
Коментари Харесай

Топлинна вълна от Мадрид ще достигне до Париж, Белгия, Франкфурт и Берлин

Върху по-голямата част от Европа през юни доминираха нехарактерно високи температура, а в този момент се задава топлинна вълна, предизвестява метереологът Ерик Лейстер от AccuWeather, уебсайт който е прочут с точните си прогнози.

По-голямата част от Европа ще преживее най-малко една топлинна вълна идната седмица, като ядрото на топлинната се реалокира от Испания към Франция и Германия, написа Лейстер.

Комбинацията от бурята над Атлантическия океан и високото атмосферно налягане върху Централна и Източна Европа ще доведат до избутването на доста парещ въздух от Африка към Северна Европа.

От Мадрид до Париж, Белгия, Франкфурт и Берлин може да се чака многодневна топлинна вълна с дневни температури покрай или над 32 C.

В най-горещите точки температурите ще доближат до 38 C. Такива места се чакат да бъдат Мадрид, Милано, Прага, Мюнхен и Цюрих.

Топлинната вълна ще се зароди над Испания през уикенда преди да се популяризира над Франция в понеделник. До вторник температурите от Мадрид до Берлин и Милано ще доближат 32 C

Температурите последователно ще се усилват и над Англия. Във вторник и сряда в някои елементи на Южна Англия те ще доближават до 27 C, а над останалата част от Острова също ще се усилят до края на седмицата.

Температурите ще доближат връх в Западна и Централна Европа идващия четвъртък и петък.

Множество дни с високи температури, съчетани с топли нощи, няма да разрешат на постройките и домовете без климатик да се охладят, ще основат неприятни условия за сън и ще покачват риска от болести, свързани с топлината, счита Ерик Лейстер.

Възрастните хора и децата са изложени на максимален риск от такива болести и времето прекарвано от тях навън би трябвало да бъде лимитирано.

До началото на юли жегата ще доближи и до Северна Европа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР