Върховният съд на Венецуела забрани на председателя на парламента Хуан

...
Върховният съд на Венецуела забрани на председателя на парламента Хуан
Коментари Харесай

Върховният съд на Венецуела забрани на Гуайдо да напуска страната

Върховният съд на Венецуела забрани на ръководителя на Народното събрание Хуан Гуайдо да напуща страната. Блокирани са и неговите банкови сметки.

Мярката бе поискана по-рано от прокуратурата. Гуайдо има имунитет, който постанова Съдът да издаде решение за възбраната.

Главната прокуратура стартира и следствие против Гуайдо, който е спряган за идващия президент на страната.

Самият той в изявление се разгласи за спокойно предаване на властта и насрочване на нови избори. По думите му, би трябвало да се окаже напън върху диктатора, с цел да се отдръпна от властта, съобщи CNN.

Той изрази подготвеност като държавен глава да даде прошка на президента Николас Мадуро и армията.

В същото време обаче позволява всички благоприятни условия за развиване на обстановката, в това число и военна интервенция.

Съединени американски щати предизвестиха за последици, в случай че с Гуайдо се случи нещо.

Припомняме, че Гуайдо се самопровъзгласи за краткотраен президент предходната сряда и скоро по-късно беше приет за законен водач на страната от Съединени американски щати. Мадуро отхвърли претенциите му като " лицемерен ", подсилен от Вашингтон опит за прелом и скъса дипломатическите връзки със Съединени американски щати в отговор.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео упълномощи Гуайдо да поеме контрола върху иззети от Съединени американски щати активи, принадлежащи на държавното управление на страната.

Страни от района и Европа признаха опозиционера за законен водач.

Очаквано, Русия и Китай остават правилни съдружници на Мадуро. Турция също продължава да го смята за венецуелски водач. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР