Върховният съд на САЩ нареди данъчните документи на бившия президент

...
Върховният съд на САЩ нареди данъчните документи на бившия президент
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ разреши осветяване на данъците на Тръмп

Върховният съд на Съединени американски щати подреди данъчните документи на някогашния президент Доналд Тръмп да бъдат предоставени на следена от демократите комисия в Конгреса. Това е сериозен удар за Тръмп, който от години се пробва да резервира в загадка данъчните си заявления, написа Mediapool.

Той бе първият президент от 40 години насам, който не разгласява информация за платените налози, откакто разгласи първата си президентска кандидатура през 2016 година.

Бившият президент на Съединени американски щати стартира преди седмица третата си акция за Белия дом, само че е изправен пред лавина от следствия.

Тръмп се трансформира в необикновен случай, който има капацитет да фрагментира една от двете съществени партии на САЩи да докара до нови действителности в американската политика.

Решението на съда, който е доминиран от консервативни съдии, анулира заповедта, издадена от ръководителя на съда Джон Робъртс на 1 ноември, с която настояването за данъчните документи беше спряно, до момента в който деветимата съдии от комисията обсъждаха въпроса.

В късия отговор на Върховния съд не е маркирано противоречие от страна на нито един от съдиите.

Решението разрешава на Министерството на финансите на Съединени американски щати да даде на следената от демократите комисия декларациите на Тръмп сред 2013-та година до 2018 година.

Това се случва тъкмо преди републиканците да поемат контрола над Камарата на представителите, откакто демократите не съумяха да задържат болшинството си на междинните избори този месец. Сенатът остава в контрола на демократите.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР